Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επιστρέφει στη Citroen o Ogier!

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Επιστρέφει στη Citroen o Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Επιστρέφει στη Citroen o Ogier!

ΑΓΩΝΕΣ

Ήταν κοινό μυστικό εδώ και μερικές εβδομάδες, πλέον ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα: ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Sebastien Ogier, επιστρέφει στη Citroen!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Γάλλος επιστρέφει «πακέτο» με τον συνοδηγό του, Julien Ingrassia, στην ομάδα με την οποία έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και με την οποία γνώρισαν τις πρώτες τους επιτυχίες.

Πρόσφατα είχε δηλώσει πως το επόμενο συμβόλαιο θα ήταν και το τελευταίο της καριέρας του και παρότι περιζήτητος, επέλεξε τη γαλλική ομάδα στοχεύοντας στο να πετύχει κάτι που έως τώρα έχει κάνει μόνο ο σπουδαίος Juha Kankkunen – να κερδίσει τον τίτλο με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές! Έχει ήδη πάρει τέσσερις με τη Volkswagen Motorsport, τον περυσινό με το Ford Fiesta WRC της M-Sport και… έπεται και συνέχεια!

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την προοπτική να αναλάβω αυτή τη νέα πρόκληση με την Citroën», είπε οπ Ogier. «Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να περιμένω, ειδικά όσο συλλογίζομαι ότι αυτή είναι η Ομάδα που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία να αγωνιστώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την απόφασή μου. Μου αρέσει η ιδέα του να δουλέψω ξανά με ανθρώπους με τους οποίους η συνεργασία μας πήγε καλά και είμαι ενθουσιασμένος με την ιδέα της πρόκλησης να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν τρίτο, διαφορετικό κατασκευαστή. Παρόλο που δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο, είμαι πεπεισμένος ότι το αυτοκίνητο έχει μεγάλες δυνατότητες και έχω πίστη στους ανθρώπους στο Σατορί».

Ο Ogier πανηγύρισε στην Ελλάδα το πρώτο του βάθρο στο WRC

Ο Ogier πανηγύρισε στην Ελλάδα το πρώτο του βάθρο στο WRC

Έτσι ο 34χρονος θα κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε (όπως και ο Kimi Raikkonen στη Formula 1 αν κι εκείνος με λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας). Η Citroen δεν ανακοίνωσε το χρονικό εύρος της συνεργασίας αν και σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, αυτή είναι μονοετής με οψιόν επέκτασης ενός ή δύο ετών. Λογικά, βάσει του επιπέδου ανταγωνιστικότητας της ομάδας.

Από πλευράς της Citroën Racing Team, για αυτή τη σπουδαία συνεργασία μίλησε ο επικεφαλής της, Pierre Budar: «Αυτά τα εξαιρετικά νέα είναι πρώτα από όλα για τους ανθρώπους που ξεκινούν μια νέα πορεία, μια νέα περιπέτεια, ενωμένοι από την επιθυμία τους να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία. Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τους Sébastien και Julien στην ομάδα μας! Το γεγονός της επανένωσής μας δίνει απίστευτη ώθηση σε όλη την ομάδα. Έχουμε όλοι περισσότερα κίνητρα από ποτέ, που αποδεικνύουν την αγάπη μας για συνολική δουλειά ως προς το άθλημα».

Και φέτος η Citroen κινείται σε ρηχά νερά. Θα μπορέσει ο Ogier να την επαναφέρει στις επιτυχίες;

Και φέτος η Citroen κινείται σε ρηχά νερά. Θα μπορέσει ο Ogier να την επαναφέρει στις επιτυχίες;

Advertisement

Μένει να δούμε κατά πόσο η γαλλική ομάδα θα μπορέσει να… ανεβάσει ταχύτητα ώστε να καλύψει τα αγωνιστικά θέλω του Ogier, καθώς έχει να κατακτήσει τίτλο οδηγών από το 2013 (με τον Sebastien Loeb) και κατασκευαστών από το 2012 (με τον Loeb και τον Mikko Hirvonen στη σύνθεσή της). Ο Ogier είχε φύγει στο τέλος του 2011, μιας και ήταν σαφές πως δεν χωρούσαν δύο… Sebastien στην ίδια ομάδα!

Στο επόμενο τεύχος του περιοδικού CAR μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστική συνέντευξη του Sebastien Ogier, που μεταξύ άλλων αποκαλύπτει γιατί ήταν ο Ayrton Senna το ίνδαλμα της παιδικής του ηλικίας και γιατί τον κέρδισαν τα ράλι και όχι η Formula 1!

Advertisement

_MG_4510-640