Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Μπορεί να χάσει τον τίτλο ο Tanak;

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Μπορεί να χάσει τον τίτλο ο Tanak;

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Μπορεί να χάσει τον τίτλο ο Tanak;

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση και του Ράλι Ουαλίας, τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και εκείνο των κατασκευαστών παραμένουν ανοιχτά.

Advertisement
Advertisement

Απομένουν μόνο δύο γύροι για την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι: οι μάχες στην Ισπανία στις 24-27 Οκτωβρίου και στην Αυστραλία στις 14-17 Νοεμβρίου. Από τον επόμενο λοιπόν μπορούμε να έχουμε πρωταθλητές, ειδικά στους οδηγούς.

Εκεί, μετά το απόλυτο των 30 βαθμών στις λασπωμένες ειδικές της Μεγάλης Βρετανίας (25 από τη νίκη και 5 από την power stage), ο Ott Tanak διεύρυνε το προβάδισμά του στους 28 πόντους από τον Sebastien Ogier και στους 41 από τον Thierry Neuville.

Είναι λοιπόν σαφές πως ο οδηγός της Toyota κρατάει την τύχη του στα χέρια του και μπορεί στις δύο τελευταίες «στροφές» του WRC για το 2019, να οδηγήσει προσεκτικά, την ώρα που οι αντίπαλοί του καλούνται να τα παίξουν όλα για όλα!

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Ott Tänak – 240
Sébastien Ogier – 212
Thierry Neuville – 199
Andreas Mikkelsen – 102
Kris Meeke – 98
Elfyn Evans – 90
Jari-Matti Latvala – 84
Esapekka Lappi – 83
Teemu Suninen – 83
Dani Sordo – 72

Advertisement

Κι αν στους οδηγούς έχουμε ξεκάθαρο φαβορί, στους κατασκευαστές έχουμε… ντέρμπι! Με τη νίκη του Εσθονού στην Ουαλία αλλά και την επικράτηση του Kris Meeke έναντι του Andreas Mikkelsen στη μάχη των… δεύτερων, η Toyota ροκάνισε τη διαφορά της από τη Hyundai Motorsport.

Advertisement

Πλέον τους δύο κατασκευαστές χωρίζουν μόλις 8 πόντοι, πράγμα που σημαίνει πως εκτός από το κυνήγι της νίκης στα δύο τελευταία ράλι της σεζόν, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα πλασαρίσματα όλων των πληρωμάτων!

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Advertisement

Hyundai WRT – 340
Toyota Gazoo Racing – 332
Citroën Total WRT – 278
M-Sport Ford WRT – 200