Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Αρκτικό Ράλι: Κοντά στη νίκη ο Tanak (video)

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Αρκτικό Ράλι: Κοντά στη νίκη ο Tanak (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Αρκτικό Ράλι: Κοντά στη νίκη ο Tanak (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ott Tanak εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι στο Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Hyundai ξεκίνησε την ημέρα με προβάδισμα 16 δευτερολέπτων, πήρε 3 από τις 6 ειδικές διαδρομές του σκέλους και πάει στην τελευταία ημέρα δράση με μαξιλαράκι 24.1 δευτερολέπτων!

Στο κατόπι του βρίσκεται το Yaris WRC του Kalle Rovanpera, με τον 20χρονο Φινλανδό να εξακολουθεί να μην είναι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά του ιαπωνικού θηρίου. Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing κέρδισε μία ειδική.

Advertisement
Advertisement

Όμως εκτός από μπροστά, καλείται να κοιτάζει και… πίσω του στην κατάταξη. Με εντυπωσιακό χρόνο στο τελευταίο τεστ της ημέρας, ο Thierry Neuville είναι πλέον 1.8 δευτερόλεπτα μακριά. Ο Βέλγος επωφελήθηκε των σωστών επιλογών ελαστικών και είναι πλέον κι αυτός στο κυνήγι της νίκης.

Όσο για τον Craig Breen που τρέχει επίσης με i20 Coupe WRC, δυσκολεύτηκε με τη διαχείριση των ελαστικών στις απογευματινές ειδικές διαδρομές όπου παγωμένο χαλίκι ξεπρόβαλε από τον φαγωμένο πάγο. Έχασε έδαφος και είναι πλέον 53 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ο Elfyn Evans κέρδισε τη δεύτερη ειδική διαδρομή της ημέρας με το Yaris αλλά ουδέποτε βρήκε αυτοπεποίθηση στο λευκό τοπίο της Λαπωνίας – είναι 10 δευτερόλεπτα μακριά από τον Ιρλανδό της Hyundai.

Advertisement

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τον έκτο γενικής, τον Oliver Solberg. Ο 19χρονος γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Petter Solberg, πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση με World Rally Car. Όμως ο ταλαντούχος οδηγός είναι εντυπωσιακός, παρότι στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας έχασε τα γυαλιά του κάπου μέσα στο Hyundai του!

Advertisement

Όσο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier, είχε αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος, ανεβαίνοντας έκτος γενικής αλλά μόλις 200 μέτρα πριν το φινάλε της τελευταίας ειδικής της ημέρας, βγήκε εκτός δρόμου. Κατάφερε να… ξεθάψει το Yaris από το χιόνι, έχασε όμως 20 λεπτά.

Δείτε την έξοδο του Γάλλου, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου:
1 Tänak/Järveoja (Hyundai) 1h43m32.1s
2 Rovanperä/Halttunen (Toyota) +24.1s
3 Neuville/Wydaeghe (Hyundai) +25.9s
4 Breen/Nagle (Hyundai) +53.4s
5 Evans/Martin (Toyota) +1m03.5s
6 Solberg/Marshall (Hyundai) +1m26.8s
7 Takamoto Katsuta/Daniel Barritt (Toyota) +1m34.4s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (M-Sport Ford) +1m49.3s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (M-Sport Ford) +3m01.8s
10 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Volkswagen) +4m48.8s

To τελευταίο σκέλος του Αρκτικού Ράλι Φινλανδίας περιλαμβάνει δύο περάσματα από τη μήκους 22.47km ειδική διαδρομή Aittajärvi.

Διαβάστε επίσης:
Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

WRC Αρκτικό Ράλι: Ταχύτερος ο Tanak στο shakedown (video)