ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ακυρώθηκε για φέτος το Ράλι Πορτογαλίας

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC: Ακυρώθηκε για φέτος το Ράλι Πορτογαλίας

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ακυρώθηκε για φέτος το Ράλι Πορτογαλίας

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την τριπλή ακύρωση αγώνων του MotoGP, η απειλή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού έφερε και την ακύρωση του Ράλι Πορτογαλίας!

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας της ιβηρικής ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 21-24 Μαΐου και είχε αρχικά αναβληθεί. Ωστόσο, το Automóvel Club de Portugal ανακοίνωσε επίσημα πως δεν αναζητά πιθανή νέα ημερομηνία για τον φετινό αγώνα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

«Το Automóvel Club de Portugal έκανε σημαντικές προσπάθειες για τη διεξαγωγή του event στα τέλη Οκτωβρίου. Μετά από κοινού προσπάθεια με τους συνεργάτες μας, τους δήμους, τις εθνικές αρχές και τους χορηγούς, κρίθηκε πως δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τις υγειονομικές συνθήκες και τις συνθήκες ασφαλείας για τη διεξαγωγή του WRC Vodafone Rally de Portugal, λόγω αυτής της απρόβλεπτης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε αυτές τις ημέρες αλλά και την αβεβαιότητα σχετικά με την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα εθνικά σύνορα και ο εθνικός εναέριος χώρος.
Λόγω αυτού, το Automóvel Club de Portugal αναγκάζεται να ματαιώσει τον Πορτογαλικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του 2020.
Είναι μία απόφαση που μας λυπεί. Όμως είναι μία υπεύθυνη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες θεατές, τις ομάδες, τους δήμους, τους χορηγούς και όλους τους εμπλεκόμενους στο event που το 2019 είχε οικονομικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας, της τάξης των 142 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ACP έκανε ήδη αίτηση για επιστροφή του WRC Rally de Portugal στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, σε ημερομηνία του Μαΐου».

Advertisement
Advertisement

Με τα σημερινά δεδομένα, η θεωρητική πρεμιέρα της σεζόν είναι πλέον προγραμματισμένη για τις 16-19 Ιουλίου και το Ράλι Σαφάρι στην Κένυα.

Διαβάστε ακόμα:
World RX: Ο πρωταθλητής επέστρεψε (video)

Advertisement

6 rally documentaries για τις ημέρες της καραντίνας

O κορωνοϊός «χτυπά» τους αγώνες – αποχωρεί από το DTM η Audi!

Advertisement