Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Παρθενική νίκη για Sordo

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Γερμανίας: Παρθενική νίκη για Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Γερμανίας: Παρθενική νίκη για Sordo

ΑΓΩΝΕΣ

Έπρεπε να περάσουν 104 Ράλι για να πανηγυρίσει ο Ντάνι Σόρντο την πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα! Ο Ισπανός άντεξε στην πίεση του Τιερί Νεβίλ και πανηγύρισε στη Γερμανία! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Μετά τις εγκαταλείψεις των VW Polo R WRC των Σεμπαστιέν Οζιέ (στο δεύτερο σκέλος) και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (στο τρίτο), ο οδηγός της Citroen και ο ομόλογος του στην Qatar M-Sport βρέθηκαν να μάχονται με φόντο την παρθενική τους νίκη στο θεσμό.

Ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα του πρώτου ασφάλτινου για φέτος ράλι, με διαφορά μόλις 8 δεκάτων του δευτερολέπτου! Ο Σόρντο ήταν ταχύτερος όλων στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Dhrontal των 24.58 χιλιομέτρων και αύξησε το προβάδισμα του στα 3 δευτερόλεπτα.

Στο δεύτερο πέρασμα από την ίδια διαδρομή, που αποτελούσε την τελευταία ΕΔ του αγώνα και ταυτόχρονα την power stage, ο Νεβίλ έκανε τον υπέρ πάντων αγώνα με το Fiesta WRC, το παράκανε και παραλίγο να εγκαταλείψει αφού βγήκε εκτός δρόμου. Είχε όμως τεράστιο προβάδισμα έναντι του τρίτου άρα απλά αρκέστηκε σε μία ακόμα δεύτερη θέση.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μίκο Χίρβονεν με το δεύτερο εργοστασιακό DS3 WRC. Τέταρτος τερμάτισε ο Τσέχος Μάρτιν Πρόκοπ με Fiesta WRC, μπροστά από τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα που έκανε τον καλύτερο αγώνα της σύντομης καριέρας του στα ράλι. Ο πρώην αστέρας της Formula 1, ήταν πέμπτος γενικής με το Citroen DS3 RRC και ταυτόχρονα νικητής στη κατηγορία WRC-2 αφού ήταν 13 δεύτερα μπροστά από τον Έλφυν Έβανς.

Χάρη στον κανονισμό Rally2 ο Λάτβαλα επέστρεψε σήμερα στη μάχη και τερμάτισε έβδομος, παίρνοντας και ένα βαθμό για την 3η θέση στη Power Stage όπου ο Σόρντο ήταν δεύτερος και ο Οζιέ (επίσης επέστρεψε με το Rally2) πρώτος.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

1. Σόρντο Citroen 3h15m19.4s
2. Νεβίλ M-Sport Ford +53.0s
3. Χίρβονεν Citroen +2m36.1s
4. Πρόκοπ Czech Ford +8m00.8s
5. Κούμπιτσα PH Citroen +9m01.3s
6. Έβανς M-Sport Ford +9m14.2s
7. Λάτβαλα VW +9m55.0s
8. Πάντον ASM Skoda +13m01.2s
9. Όστμπεργκ M-Sport Ford +13m28.1s
10. Νόβικοφ M-Sport Ford +15m17.9s
Advertisement