Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

World SBK: Τέλος εποχής για τον Melandri

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

World SBK: Τέλος εποχής για τον Melandri

ΑΓΩΝΕΣ

World SBK: Τέλος εποχής για τον Melandri

ΑΓΩΝΕΣ

Τίτλους τέλους σε μία πλούσια καριέρα αποφάσισε να βάλει στο τέλος της σεζόν ο Marco Melandri.

Advertisement
Advertisement

Ο μία φορά παγκόσμιος πρωταθλητής των 250cc στο MotoGP έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο  όπου ανακοίνωσε τα πλάνα του. Είναι μία δύσκολη σεζόν για τον Ιταλό αναβάτη που έχοντας χάσει τη θέση του στη Ducati από τον Alvaro Bautista, μεταπήδησε στη GRT Yamaha.

Όμως πέντε γύρους πριν το τέλος της σεζόν, είναι μόλις ένατος στη βαθμολογία, με καλύτερό του πλασάρισμα στην Τρίτη θέση, στο Φίλιπ Άιλαντ και δύο φορές στη Χερέθ.

«Είναι μία δύσκολη απόφαση. Το σκεφτόμουν καιρό και τελικά αποφάσισα να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν του 2019. Είμαι ακόμα ανταγωνιστικός και θεωρώ πως είναι καλύτερα να αποχωρήσω τώρα, που ακόμα απολαμβάνω τους αγώνες», είπε ο 36χρονος από τη Ραβένα.

Advertisement
Advertisement

Ο Melandri που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής 250cc το 2002, αγωνίστηκε στο MotoGP την περίοδο 2003-2010 και επέστρεψε το 2015. Σε 139 εκκινήσεις είχε 5 νίκες, 3 ταχύτερους γύρους και 20 παρουσίες στο βάθρο ενώ το 2005 ήταν δεύτερος, πίσω από τον Valentino Rossi, στην βαθμολογία αναβατών.

Στα Superbikes έχει συνολικά 152 εκκινήσεις, με 22 νίκες, 4 pole positions, 21 ταχύτερους γύρους και 72 βάθρα στο ενεργητικό του.