Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το ατύχημα του Loeb στη Γαλλία

Ελλάδα 23:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το ατύχημα του Loeb στη Γαλλία

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Το ατύχημα του Loeb στη Γαλλία

ΑΓΩΝΕΣ

Άδοξο φινάλε είχε η τελευταία συμμετοχή του Σεμπαστιέν Λεμπ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Αλσατος εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που φέτος επέλεξε πρόγραμμα τεσσάρων μόλις συμμετοχών, στο πλαίσιο της σταδιακής του αποχώρησης από το σπορ, έκανε στο Ράλι της πατρίδας του την (θεωρητικά) τελευταία του εμφάνιση!

Ξεκίνησε την τελευταία ημέρα στη Γαλλία όντας ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών της νίκης, καθώς απείχε μόλις πέντε δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ωστόσο, έπεσε θύμα της βροχής και του γλιστερού οδοστρώματος, μετά από μόλις ένα χιλιόμετρο στην εναρκτήρια ειδική της ημέρας. Έχασε τον έλεγχο και το DS3 WRC κατέληξε αναποδογυρισμένο σε χαντάκι.

Advertisement
Advertisement

«Ξεκίνησα την ειδική πηγαίνοντας τέρμα γκάζι, αφού μαχόμασταν για τη νίκη. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν βάσει σχεδίου. Έχασα το πίσω μέρος, βγήκαμε εκτός δρόμου και καταλήξαμε στο χαντάκι. Είναι κρίμα γιατί θα ήθελα να είχα τερματίσει στο βάθρο σε αυτό το ράλι», δήλωσε απογοητευμένος ο 39χρονος.

Ολοκλήρωσε λοιπόν την καριέρα του με 168 Ράλι στο WRC, 9 συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους, 78 νίκες, 116 παρουσίες στο βάθρο και 900 κερδισμένες ειδικές.

Εκτός από το ατύχημα του Λεμπ, το video περιλαμβάνει δύο ακόμα εντυπωσιακές εξόδους, των Μίκο Χίρβονεν (Citroen DS3 WRC) και Αντρέας Μίκελσεν (Volkswagen Polo R WRC) που όμως αυτές δεν είχαν καταστροφικές συνέπειες στον αγώνα του Φινλανδού και του Νορβηγού αντίστοιχα.