Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Οι πρώτες δοκιμές του Alonso στην Ινδιανάπολη

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Οι πρώτες δοκιμές του Alonso στην Ινδιανάπολη

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Οι πρώτες δοκιμές του Alonso στην Ινδιανάπολη

ΑΓΩΝΕΣ

Μία πρώτη γεύση απ’ όσα θα ζήσει στις 28 Μαΐου και το ντεμπούτο του στον θρυλικό αγώνα των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης πήρε ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός βρέθηκε για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Andretti Autosport που θα τρέξει με τα χρώματα και σήματα της McLaren, παίρνοντας ώθηση από κινητήρα της Honda.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 οδήγησε και πρώτη φορά στο  οβάλ τμήμα της ιστορικής πίστας, μιας και στις επισκέψεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκεί, τα μονοθέσια χρησιμοποιούσαν μόνο ένα μικρό κομμάτι του.

Ο 35χρονος συμπλήρωσε 110 γύρους, με ταχύτερο πέρασμα με μέση ωριαία ταχύτητα στα 358.166 χιλιόμετρα την ώρα! Μάλιστα, έδειξε να εξοικειώνεται γρήγορα με τις εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις ενός τέτοιου σιρκουί και είχε σταθερό γυρολόγιο.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, έχοντας ήδη ξοδέψει πολύ χρόνο στον προσομοιωτή, το πρόγραμμά του περιελάμβανε και άλλες παραμέτρους, όπως την κίνηση σε περίοδο… προσοχής (σ.σ. κάτι αντίστοιχο του safety car στην F1), τη μεγιστοποίηση της απόδοσης χρησιμοποιημένων ελαστικών κ.α.

alonso-indy500-1st-test-e640

Είναι πραγματικό εντυπωσιακό το γεγονός πως οι διοργανωτές του πρωταθλήματος IndyCar, έστησαν ειδικά για αυτό το τεστ μία live κάλυψη που μεταδόθηκε μέσω YouTube σε κάθε άκρη του πλανήτη. Ήδη πάνω από 1.218.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τη σχεδόν επτάωρη (!) κάλυψη όσων έγιναν στην Ινδιανάπολη. Σε αυτόν τον αριθμό μπορείτε να προσθέσετε και σχεδόν ένα ακόμα εκατομμύριο στην επίσημη σελίδα του IndyCar στο facebook.

Advertisement

Όχι μόνο μεταδίδοντας ακριβώς όσα έκανε ο Alonso πίσω από το τιμόνι αλλά δηλώσεις του βγαίνοντας από αυτό, αναλύσεις από μέλη της ομάδας του, συνεντεύξεις από σπουδαίους οδηγούς όπως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Mario Andretti, το warm-up που έκανε με το μονοθέσιο ο εγγονός του, Marco, επιδιώκοντας να το σετάρει ιδανικά για την πρώτη επαφή του Fernando και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Έχετε κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνετε τις επόμενες επτά ώρες;

Advertisement