Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Πώς φτιάχτηκε το Leon των 330 PS

Ελλάδα 0:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Πώς φτιάχτηκε το Leon των 330 PS

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Πώς φτιάχτηκε το Leon των 330 PS

ΑΓΩΝΕΣ

Οι φίλοι της ταχύτητας θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν στο Φεστιβάλ του Γκούντγουντ, στα μέσα Ιουλίου. Ο λόγος για το προσθιοκίνητο Leon Cup Racer, το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Seat που είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία από αγωνιστικές ομάδες και αναμένεται να εμφανιστεί στις πίστες τη σεζόν του 2014. Φέρει βελτιωμένη παραλλαγή του 2λιτρου TSI, με ισχύ 330 PS και ροπή 35,7 kgm.

Advertisement
Advertisement

Η Seat έδωσε στη δημοσιότητα ένα video σε μορφή time-lapse, παρουσιάζοντας τη διαδικασία κατασκευής του, βήμα προς βήμα. Στο Leon Cup Racer με προσανατολισμό τους αγώνες ταχύτητας η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου DSG, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό. Η έκδοση για αγώνες αντοχής θα δύναται να εξοπλιστεί με σειριακό κιβώτιο και μηχανικό διαφορικό. Το πρώτο κοστίζει 70.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους), ενώ το δεύτερο 95.000 ευρώ (επίσης χωρίς φόρους).

Πέρα από το αεροδυναμικό πακέτο, το αγωνιστικό Leon φέρει μετατρόχια φαρδύτερα κατά 40 cm σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής, κλωβό ασφαλείας και «σπαρτιάτικο» εσωτερικό. Η Seat σκοπεύει να ετοιμάσει και έκδοση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), με κινητήρα βέβαια 1.6.[nggallery id=2722]