Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Video: Ο θρίαμβος του Ogier στο Μεξικό

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ο θρίαμβος του Ogier στο Μεξικό

ΑΓΩΝΕΣ

Video: Ο θρίαμβος του Ogier στο Μεξικό

ΑΓΩΝΕΣ

Κέρδισε 16 ειδικές διαδρομές, είχε τα ηνία και στις τρεις ημέρες του αγώνα και κατέκτησε τη νίκη με διαφορά άνω των 3μιση λεπτών! Ο λόγος για τον Σεμπαστιέν Οζιέ που θριάμβευσε στο Ράλι Μεξικού, τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό, άντεξε στις επίπονες για πληρώματα και οχήματα θερμοκρασίες, απέφυγε τις παγίδες στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές και κερδίζοντας και την power stage, πέτυχε τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή πόντων!

Έτσι έχει φτάσει ήδη τους 74, την ώρα που ο δεύτερος στη βαθμολογία Σεμπαστιέν Λεμπ, θα τρέξει μόνο σε άλλα δύο ράλι φέτος. Έχει κάνει λοιπόν από νωρίς, αποφασιστικό βήμα στο δρόμο προς τη κατάκτηση του φετινού τίτλου!

«Είναι φανταστικό συναίσθημα! Το αυτοκίνητο μας ήταν τέλειο και πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα μου για αυτό. Αυτή η νίκη, στο ντεμπούτο μας σε χωμάτινο αγώνα, είναι ξεχωριστή και θα έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου. Έχουμε ήδη μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία αλλά απομένουν άλλα δέκα ράλι», είπε ο Οζιέ.

Το δεύτερο εργοστασιακό Polo έμεινε εκτός βαθμών καθώς το πρωί της Παρασκευής ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα χτύπησε μία πέτρα που προκάλεσε ζημιά στο σύστημα διεύθυνσης, βγάζοντας τον εκτός μάχης για το υπόλοιπο της ημέρας. Επανεκκίνησε χάρη στο σύστημα Rally2 αλλά είχε μείνει τόσο πίσω που αρκέστηκε στον ένα βαθμό που του χάρισε η τρίτη θέση στη Power Stage.

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο που σας παραθέτουμε, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές κι από τις τέσσερις ημέρες δράσης στο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων και συνεντεύξεων των οδηγών και της διοίκησης της Volkswagen Motorsport.

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, το ράλι Πορτογαλίας, στις 11-14 Απριλίου.
[nggallery id=2069]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)