Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Βγαίνει από το σκοτάδι το Peugeot του Dakar

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βγαίνει από το σκοτάδι το Peugeot του Dakar

ΑΓΩΝΕΣ

Βγαίνει από το σκοτάδι το Peugeot του Dakar

ΑΓΩΝΕΣ

Τέσσερις ημέρες πριν αποκαλυφθεί πλήρως, το 2008 DKR αφήνει ορισμένες λεπτομέρειές του να γίνουν γνωστές μέσω τεσσάρων φωτογραφιών της Peugeot Sport. Το μικρό γαλλικό «θηρίο» είναι ντυμένο στα χρώματα των Red Bull και Total, των δύο χορηγών της προσπάθειας για κατάκτηση της νίκης στο Ράλι Ντακάρ του 2015.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ως γνωστόν, εργοστασιακοί οδηγοί της Peugeot στις ειδικές διαδρομές της Αργεντινής, της Χιλής και της Βολιβίας θα είναι οι Carlos Sainz και Cyril Despres. Ο τελευταίος μεταπηδά από τους δύο τροχούς στους τέσσερις, κάτι που δε γίνεται πρώτη φορά στο Ράλι Ντακάρ. Ο 40χρονος Despres έχει κατακτήσει 5 φορές τη νίκη στην κατηγορία των μοτοσικλετών, ως αναβάτης της KTM.

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της Peugeot Sport, η εμπλοκή στο Ντακάρ δεν θα είναι “one off”, όπως στο Pikes Peak, αλλά θα διαρκέσει περισσότερα χρόνια. Ο γενικός διευθυντής της Peugeot, Maxime Picat, υποστήριξε ότι στόχος είναι η νίκη από την πρώτη κιόλας χρονιά. Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί είναι η τρίτη συμμετοχή, με τον Stephane Peterhansel πίσω από το τιμόνι, καθώς ο πολυνίκης του θεσμού δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη ΜΙΝΙ.

Advertisement
Advertisement