Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επανεξελέγη πρόεδρος της FIA ο Todt

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επανεξελέγη πρόεδρος της FIA ο Todt

FORMULA 1

Επανεξελέγη πρόεδρος της FIA ο Todt

FORMULA 1

Η δεύτερη θητεία του Jean Todt στον προεδρικό θώκο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ήδη ξεκινήσει. Ο Γάλλος επανεξελέγη και τυπικά πρόεδρος της FIA, σε μία κούρσα όμως, που έτρεχε χωρίς αντίπαλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Jean Todt επικράτησε του Ari Vatanen στη κόντρα για το αξίωμα που άφηνε ο “χτυπημένος” τότε από σκάνδαλα σεξουαλικού περιεχομένου, Max Mosley. Τώρα, ο μοναδικός του αντίπαλος, David Ward, απέσυρε την υποψηφιότητα του μερικές εβδομάδες νωρίτερα, καθώς δεν βρήκε αρκετούς υποστηρικτές ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει το ρόλο του προέδρου.

Ο Todt ξεκίνησε την εμπλοκή του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ως συνοδηγός σε αγώνες ράλι, φτάνοντας σε κορυφαίο επίπεδο, καθοδηγώντας θρυλικά ονόματα όπως οι Hannu Mikkola και Ove Andersson. Το 1981 άφησε το δεξί μπάκετ για το ρόλο του επικεφαλής της  αγωνιστικής ομάδας της Peugeot και εκεί, βρέθηκε στο στοιχείο του.

Advertisement
Advertisement

Ο Todt οδήγησε τη γαλλική εταιρεία σε επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, τις 24 ώρες του Μαν αλλά και το Ράλι Ντακάρ, πριν στραφεί στη Formula 1. Η δωδεκαετής πετυχημένη πορεία του τράβηξε τη προσοχή του προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo, που το 1993 του έδωσε… τα κλειδιά του Μαρανέλο. Η συνέχεια, είναι λίγο-πολύ γνωστή, με την αυτοκρατορία που έχτισε με πρωτοπαλίκαρο τον Michael Schumacher.

To 2007 ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση του Jean Todt από τη Scuderia και δύο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2009 ολοκληρώθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Άμεσα, ξεκίνησε η καμπάνια του για το ρόλο του προέδρου της FIA, τον οποίο και ανέλαβε στις 23 Οκτωβρίου του 2009.