Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

To αντίο του Michael Schumacher…

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To αντίο του Michael Schumacher…

ΑΓΩΝΕΣ

To αντίο του Michael Schumacher…

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποχαιρετά αν και προς το παρόν, αποχαιρετά μόνο τη Mercedes, όχι τη φόρμουλα 1! Ενώ ο 43χρονος αναζητά ομάδα για το 2013, ήρθε η ώρα της αποτίμησης της τριετούς συνεργασίας με τα ασημί βέλη… «Είχα τρία όμορφα χρόνια στην ομάδα, που δυστυχώς από αγωνιστικής πλευράς δεν εξελίχθηκαν όσο καλά θα θέλαμε. Εύχομαι ότι καλύτερο στο Λούις Χάμιλτον και στην ομάδα να πετύχει αυτά για τα οποία παλέψαμε τόσο σκληρά μαζί. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη τους αλλά και τη δέσμευση τους απέναντι μου. Τώρα, θα επικεντρωθώ στους επόμενους αγώνες», ανέφερε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ανακοίνωση της Mercedes για την… αλλαγή φρουράς.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, ο επί πολλά χρόνια συνεργάτης του, στις Benetton, Ferrari και φυσικά από το 2010 στη Mercedes, έδωσε το δικό μήνυμα: «Εκ μέρους της Mercedes AMG Petronas, θέλω να ευχαριστήσω τον Μίκαελ Σουμάχερ για τη σημαντική του συνεισφορά στην ανάπτυξη της ομάδας μας τις τελευταίες τρεις σεζόν. Η ενέργεια και η δέσμευση του δεν μειώθηκαν ποτέ, ακόμα κι όταν τα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονταν στις φιλοδοξίες μας. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να κλείσουμε τη σεζόν του 2012 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως πάντα, η συνεργασία με τον Michael ήταν ευχαρίστηση για μένα».

Και τώρα τι για τον Σουμάχερ; Το σενάριο να αναλάβει διοικητικό ρόλο δείχνει να απομακρύνεται. Άλλωστε στην ανακοίνωση της Mercedes δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά. Αντίθετα, τονίζεται η πρόσληψη του Νίκι Λάουντα που φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή του Χάμιλτον αλλά και την υπογραφή της Συμφωνίας Ομονοίας.

Ακούγεται πολύ έντονα το σενάριο μεταπήδησης του στη Sauber αλλά η αλήθεια είναι, πως έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, με αυτό το ντόμινο εξελίξεων, τίποτα δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)
[nggallery id=640]