Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θα τρέξει στο Ράλι Αρκτικής ο Bottas!

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα τρέξει στο Ράλι Αρκτικής ο Bottas!

ΑΓΩΝΕΣ

Θα τρέξει στο Ράλι Αρκτικής ο Bottas!

ΑΓΩΝΕΣ

Πάνε μόνο δύο μήνες απ’ όταν ρωτούσαμε τον Valtteri Bottas στο περιθώριο του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αν έχει στο βάθος του μυαλού του ενδεχόμενο, μετά τη Formula 1 να συνεχίσει την καριέρα του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η απάντησή του μετέθετε το ενδεχόμενο για το μακροπρόθεσμο μέλλον: «Πάντα ήθελα να γίνω οδηγός της F1, αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο απ’ όταν ήμουν παιδί. Και προς το παρόν, εκεί βρίσκεται όλη η προσοχή μου. Είναι κάτι που δεν αποκλείω για το μέλλον αλλά είναι κάτι που δεν σκέφτομαι προς το παρόν».

Όμως αυτό αφορούσε σε πλήρη εμπλοκή καθώς η πρώτη γεύση για τον οδηγό της Mercedes θα έρθει σε ενάμιση μήνα και το Ράλι Αρκτικής που λαμβάνει χώρα στη Φινλανδία από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου!

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός θα κάνει ντεμπούτο στον κόσμο των ράλι αλλά θα το κάνει με το καλύτερο δυνατό όπλο: το Ford Fiesta WRC της M-Sport, με το οποίο Sébastien Ogier κατέκτησε τον φετινό παγκόσμιο τίτλο.

«Είναι μία μοναδική εμπειρία να πάρω μία γεύση από τον κόσμο των ράλι. Θα είναι εντελώς νέος κόσμος για μένα, καθώς δεν έχω εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός World Rally Car. Όμως όντας οδηγός αγώνων, θέλω να πηγαίνω τέρμα γκάζι με ότι κι αν οδηγώ», είπε ο Bottas.

Advertisement

Συνοδηγός του θα είναι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Timo Rautiainen, που είχε καθοδηγήσει τον Marcus Gronholm στους παγκόσμιους τίτλους του 2000 και του 2002.

«Θα είναι μεγάλη πρόκληση καθώς θα είναι η πρώτη εμπειρία του Valtteri σε ράλι, δεν ξέρει λοιπόν τίποτα σχετικά με σημειώσεις και καθοδήγηση», είπε στο wrc.com o Rautiainen. «Νομίζω πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Θα δούμε on board videos από άλλα πληρώματα και θα επιλέξουμε ένα σύστημα επικοινωνίας που να είναι απλό».

Advertisement

Θα ξεκινήσουν λοιπόν σε εκπαίδευση στην καθοδήγηση από τον συνοδηγό κι έπειτα θα έχουν δύο ημέρες δοκιμών με το Fiesta πριν το ράλι που είναι διήμερο, αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του φετινού Φινλανδικού Πρωταθλήματος και περιλαμβάνει 240 χιλιόμετρα σε χιονισμένες και παγωμένες επιφάνειες.