Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Συνέντευξη του άσου του drift Χρήστου Χατζάρα

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνέντευξη του άσου του drift Χρήστου Χατζάρα

ΑΓΩΝΕΣ

Συνέντευξη του άσου του drift Χρήστου Χατζάρα

ΑΓΩΝΕΣ

Το drift είναι ένα μηχανοκίνητο σπορ με διαρκή εξέλιξη στη χώρα μας, που βέβαια είναι προ πολλού εδραιωμένο σε πολλά σημεία του πλανήτη. Στην Ελλάδα, παρότι σχετικά νέο σαν σπορ, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και μάλιστα έχει ήδη φέρει επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους οδηγούς που ξεχωρίζουν είναι ο Χρήστος Χατζάρας. Τι θα λέγατε να τον γνωρίσουμε καλύτερα, μέσω μίας συνέντευξης που μιλάει για το drift και τα πλάνα του;

Πόσα χρόνια τρέχεις σε αγώνες drift;

Συμπλήρωσα 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αγώνες drift.

Advertisement
Advertisement

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τους αγώνες drift;

Ξεκίνησα τους αγώνες ως μια “δικαιολογία”, προκειμένου να σταματήσω τους παράνομους αγώνες (κόντρες) στους οποίους έπαιρνα μέρος μέχρι τότε στους δρόμους. Η δικαιολογία με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε σε κάτι που αγαπώ να κάνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Αν σου ζητούσαμε να μας πεις μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη καριέρα σου, ποιά θα ήταν αυτή;

Advertisement

Είναι πολλές, οπότε θα ήταν αρκετά άδικο να περιορίσω την απάντησή μου σε μια στιγμή. Μερικές από αυτές είναι σίγουρα τα δύο DCG που κατέκτησα το 2012 και το 2013, όπως και τα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Drift το 2014 και το 2017. Μια ακόμα σημαντική στιγμή της καριέρας μου είναι η 4η θέση που κατέκτησα στο King Of The Kings που έγινε στη Μάλτα, ανάμεσα στους 16 καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης. Τέλος, άλλη μια σημαντική στιγμή είναι η νίκη μου στον τελικό του King Of Nations και King Of Europe to 2017.

chatzaras-b640

Advertisement

Τι θα συμβούλευες ένα νέο οδηγό που θέλει να ασχοληθεί με το drift;

Να έχει πίστη πάνω απ’ όλα στον εαυτό του και αγάπη για αυτό που κάνει. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους με προπόνηση αλλά και με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα του.

Τι αφορά το πρόγραμμά σου για το 2018?

Advertisement

Ακολουθώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift καθώς και κάποιους Ευρωπαϊκούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδος.

chatzaras-d640

Ποιά είναι η γνώμη σου για το επίπεδο στο Ελληνικό Drift;

Το Ελληνικό drift παρ’ όλο που έχουμε ελάχιστες πίστες στη διάθεσή μας, είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, με τρανταχτό παράδειγμα τις θέσεις που κατέλαβαν οι Έλληνες οδηγοί ανάμεσα σε 95 συμμετέχοντες από 17 διαφορετικές χώρες στον τελικό του King Of Nations και King Of Europe τον περασμένο Οκτώβριο στην πίστα των Σερρών.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου οδηγός drift;

Θα σου πω τρεις, Daigo Saito από Ιαπωνία, Vaughn Gittin Jr από Αμερική και James Deane από Ευρώπη.

chatzaras-c640

Το 2016 πήρες μέρος στο Gymkhana GRiD που έγινε στον Μαραθώνα. Μίλησε μας για αυτή την εμπειρία και ποιά είναι η γνώμη σου για τέτοιου είδους διοργανώσεις;

Το Gymkhana GRiD, κατά την γνώμη μου, ήταν ένα έπος για την Motorsport σκηνή της χώρας μας. Η μεγαλύτερη και επιτυχημένη διοργάνωση, που είχα την τύχη να ζήσω από κοντά ως αγωνιζόμενος, δίπλα σε οδηγούς θρύλους που θαύμαζα και θαυμάζω. Ούτε στα πιο τρελά μου ονειρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ πως θα μοιραζόμουν μαζί τους τα ίδια πιτς και την ίδια διαδρομή, με τον κόσμο να παραληρεί στις κερκίδες. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο έχω ζήσει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Όσοι το έζησαν όλο αυτό, έστω και σαν θεατές μπορούν να καταλάβουν τι εννοώ. Όσοι πάλι όχι, δυστυχώς δεν περιγράφεται με λόγια. Εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσω να βρεθώ ξανά σε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός και να το ξανά ζήσω όλο αυτό από κοντά!