Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Στο Austin με αρωγό τη Bosch η Aeolus

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο Austin με αρωγό τη Bosch η Aeolus

ΑΓΩΝΕΣ

Στο Austin με αρωγό τη Bosch η Aeolus

ΑΓΩΝΕΣ

H ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 In Schools για το 2016 πλησιάζει και στους εκπροσώπους από την Ελλάδα επικρατεί ανυπομονησία για τη μεγάλη πρόκληση.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Με αρωγό τη Bosch Ελλάδας που αποτελεί πλέον «μέγα χορηγό της», η μαθητική ομάδα «Aeolus» θα ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Τέξας, που στις 16-19 Οκτωβρίου διεξάγονται οι φετινοί τελικοί.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ομάδα συνεργασίας, από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και θα είναι μία εκ των δύο ελληνικών που θα διαγωνιστούν στο Τέξας, ενώ υπάρχει και μία κυπριακή.

Advertisement
Advertisement

Η «Aeolus» αποτελείται από μαθητές ηλικίας 16-19, που έχουν κατασκευάσει ένα υπό κλίμακα «μονοθέσιο», το οποίο κινείται χάρη σε μια αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα (CO2). O εξελιγμένος σχεδιασμός του «μονοθέσιου» του επιτρέπει να καλύψει μια διαδρομή μήκους 20 μέτρων σε 0.864 sec, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ στο θεσμό, άτυπα ωστόσο, για το λόγο ότι επιτεύχθηκε στους πανελλήνιους αγώνες. Στόχος της ομάδας «Aeolus» στον παγκόσμιο τελικό του Τέξας η κατάκτηση και επισήμως του παγκόσμιου ρεκόρ.

bosch-aeolus-b640short

Παράλληλα, κάθε ομάδα θα διαγωνιστεί σε πολλούς ακόμα τομείς που συμβάλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Από την αρτιότητα του φακέλου ή της παρουσίασής της, τις επιδόσεις σε τομείς όπως το μάρκετινγκ και η επικοινωνία, καθώς στο F1 In Schools, κάθε ομάδα αποτελεί μικρογραφία μίας πραγματικής ομάδας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Όσο για την επιλογή της συγκεκριμένης χορηγίας που είναι καθοριστική στο να ταξιδέψει η ομάδα στο Τέξας, η Bosch τόνισε επικοινωνώντας αυτή, πως ως εταιρεία που παράγει τεχνολογία, υποστηρίζει καινοτόμες νεανικές πρωτοβουλίες άρρηκτα συνδεδεμένες με αυτή.