Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σε πελάγη ευτυχίας μετά το Μαν ο Alonso!

Ελλάδα 8:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε πελάγη ευτυχίας μετά το Μαν ο Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

Σε πελάγη ευτυχίας μετά το Μαν ο Alonso!

ΑΓΩΝΕΣ

Από το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου, ο Fernando Alonso έχει γράψει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του μία νέα «κατάκτηση»: νικητής του 24ωρου αγώνα του Μαν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον εμβληματικό μαραθώνιο, στο πλαίσιο της εμπλοκής του στη Super Season του WEC με την Toyota Gazoo Racing.

Πρώτη και… τυχερή καθώς το #8 TS050 Hybrid που μοιραζόταν με τους Kazuki Nakajima και Sebastien Buemi, είδε πρώτο την καρό σημαία στο σιρκουί του Σαρθ, με την ιαπωνική ομάδα να κάνει το θριαμβευτικό 1-2.

Advertisement
Advertisement

Εύλογα, ο Ισπανός ήταν πανευτυχής μετά τους πανηγυρισμούς στο βαθρο: «Ήταν μία φανταστική εμπειρία για εμένα. Ξέραμε πόσο σημαντικός και εμβληματικός για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο αγώνας του Μαν και σε ομαδικό επίπεδο, ήταν ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Κάθε στιγμή μας υπενθύμιζε πόσο σκληρός και πόσο μεγάλος σε διάρκεια είναι αυτός ο αγώνας, πως όλα μπορούν να συμβούν. Προσπαθήσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε το πλάνο μας και να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Όλα πήγαν καλά. Ήταν δύσκολος αγώνας καθώς τα δύο αυτοκίνητά μας ήταν πολύ κοντά μετά από 23 ώρες αγώνα, με διαφορά ενός λεπτού. Όμως παρά τον ανταγωνισμό, κινηθήκαμε σε αθλητικά και δίκαια πλαίσια. Θέλαμε το 1-2 και το πετύχαμε, πράγμα που με κάνει πολύ ευτυχή».

Με αυτή τη νίκη ο 36χρονος έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του περίφημου «Triple Crown», πράγμα που μέχρι σήμερα έχει πετύχει μόνο ο Graham Hill. Κέρδισε στο Μαν, έχει κερδίσει το Grand Prix της F1 στο Μονακό (δις) και του μένουν τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Advertisement

Πέρυσι έτρεξε για πρώτη φορά στο Indy500 αλλά παρότι διεκδικούσε τη νίκη, προδόθηκε από τον κινητήρα της Honda. Όπως όλα δείχνουν, η επιστροφή στο Brickyard είναι στα πλάνα του, ενδεχομένως πάλι με τη McLaren.