Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull X-Fighters: Έλαμψε ο Pagès στην Πρετόρια

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull X-Fighters: Έλαμψε ο Pagès στην Πρετόρια

ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull X-Fighters: Έλαμψε ο Pagès στην Πρετόρια

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Γάλλος Tom Pagès και ο Αυστραλός Clinton Moore μονομάχησαν μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές, σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Η εκπληκτική μάχη των δύο κορυφαίων αναβατών του freestyle motocross, έλαβε χώρο στη Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, όπου το σπορ επισκέφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο Pagès ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Moore και ο Ιάπωνας Taka Higashino κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Η επιτυχία του Γάλλου έδωσε νέα τροπή στη βαθμολογία του φετινού Word Tour. Στον τελικό με τον Clinton Moore, αμφότεροι επιδόθηκαν σε κόλπα που φάνταζαν απίθανα στο παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Ο Moore ενθουσίασε το κοινό με το χαρακτηριστικό του Bundy και το πρώτο dirt-to-dirt Volt που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αγώνα, στη μοναδική διπλή γραμμή της πίστας στην Πρετόρια. Ωστόσο ο Pagès επιδίδεται στα περισσότερα κόλπα από οποιονδήποτε στο άθλημα και έτσι, αγωνιζόμενος τελευταίος, βγήκε σαν αφηνιασμένος στην πίστα. Ο Γάλλος πραγματοποίησε με επιτυχία τόσο το χαρακτηριστικό του Alley-Oop Flair, αλλά και τα Bike Flip και Special Flip, ενώ στο τέλος πρόσθεσε και το Transfer Flip στη λίστα με τα κόλπα του, παίρνοντας όλους τους βαθμούς και από τους πέντε κριτές.

x-fighters-SAfrica15-practice-torres-a640

Ο αγώνας αυτός είχε σαν αποτέλεσμα ο Pagès και Moore να κονταροχτυπιούνται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα freestyle motocross series! Πλέον ισοβαθμούν και έτσι όλα θα κριθούν στον πολυαναμενόμενο τελικό της φετινής σεζόν στο Abu Dhabi στις 30 Οκτωβρίου.

Advertisement

«Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν απίθανο», υποστήριξε ο Pagès. «Τώρα έχω χρόνο να γυρίσω πίσω και να προπονηθώ σκληρά για τον τελικό. Θέλω να προσθέσω ένα νέο τρικ στη λίστα μου και να το βγάλω εκεί πραγματοποιώντας μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση».

Ο Ιάπωνας Taka Higashino of Japan κατέκτησε επάξια την τρίτη θέση στο κόκκινο χώμα μπροστά στο ιστορικό Union Building της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας με ένα δυνατό run που περιλάμβανε το αρκετά δύσκολο Rock-Solid Backflip αλλά και ένα φοβερό Flair που κατάφερε πρόσφατα. Ο περσινός παγκόσμιος Πρωταθλητής Josh Sheehan από την Αυστραλία έκανε το μοναδικό Double Backflip να φαίνεται εύκολο τερματίζοντας έτσι στην τέταρτη θέση.

Advertisement

Taka Higashino (JPN), Tom Pages (FRA), Clinton Moore (AUS)

Αποτελέσματα αγώνα:
1. Thomas Pagès (FRA)
2. Clinton Moore (AUS)
3. Taka Higashino (JPN)
4. Josh Sheehan (AUS)
5. Rob Adelberg (AUS)
6. David Rinaldo (FRA)
7. Maikel Melero (ESP)
8. Rémi Bizouard (FRA)
9. Adam Jones (USA)
10. Javier Villegas (CHI)
11. Alastair Sayer (BOT)
12. Dany Torres (ESP)