Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull Air Race: Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Hall

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull Air Race: Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Hall

ΑΓΩΝΕΣ

Red Bull Air Race: Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου ο Hall

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Αυστραλός Matt Hall επικράτησε του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Γερμανού Matthias Dolderer, στη μάχη για τη νίκη στον αγώνα του Άσκοτ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Έτσι απέδειξε πως ακόμα όλα είναι ανοιχτά σους εναπομείναντες τρεις γύρους μέχρι το φινάλε της σεζόν. Τερματίζοντας τρίτος, ο Αυστριακός Hannes Arch παρέμεινε στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.

Ο αγώνας που σηματοδότησε την έναρξη του δεύτερου μισού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Air Race ήταν γεμάτος συγκινήσεις! Ρεκόρ έσπασαν και πυλώνες κατέρρευσαν στην προσπάθεια του ανταγωνισμού να επικρατήσει του Dolderer στην αερομαχία της Μεγάλης Βρετανίας, που έλαβε χώρα στον ιππόδρομο του Άσκοτ. Στο «Final 4» ήταν ο Αυστραλός Matt Hall εκείνος που πήρε τη νίκη με χρόνο πτήσης 1.03.426, την ώρα που ο Dolderer έμενε δεύτερος με επίδοση 1.04.887.

Advertisement
Advertisement

Το βρετανικό κοινό που δείχνει πάντα την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, απόλαυσε άφθονο θέαμα στην εναέρια πίστα πάνω από τον φημισμένο ιππόδρομο. Οι εντυπωσιακές πτήσεις άρχισαν από τον «Γύρο των 14», με τον Βρετανό Nigel Lamb να προσπαθεί να ξεσηκώσει τους συμπατριώτες του. Στον «Γύρο των 8» ο Dolderer σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.03.266 σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας αλλά στο «Final 4» έκανε πιο συντηρητική πτήση. Καθώς απογειώθηκε τελευταίος, είδε τις τελικές πτήσεις του Arch αλλά και του Αμερικανού Mike Goulian να ακυρώνονται για μικρές παρατυπίες, προσπάθησε λοιπόν να μη ξεπεράσει τα όρια. Όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει και τον Hall, που απτόητος από τον τραυματισμό του στην πλάτη που είχε επηρεάσει τις εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν, έκανε άριστη πτήση σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στην τελική φάση του αγώνα. Έτσι ο Αυστραλός που πέρυσι έκλεισε τη σεζόν δεύτερος στην τελική βαθμολογία, κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου.

RBAR-Ascot16-lamb-a640

«Νιώθω υπέροχα! Δεν ήξερα πως θα αντιδράσει το κοινό στη νίκη ενός Αυστραλού επί βρετανικού εδάφους αλλά με χειροκρότησαν χιλιάδες άνθρωποι όταν βγήκα από το αεροπλάνο μου και αυτό μου χάρισε μοναδικές αναμνήσεις», είπε ο Hall.

Advertisement

Το Σάββατο, ο Αμερικανός Kevin Coleman πήρε την πρώτη του νίκη στην Challenger Class, αποτέλεσμα ιδανικό ενόψει του εντός έδρας για εκείνον αγώνα που θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο, όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race θα επισκεφτεί για πρώτη φορά τη θρυλική πίστα της Ινδιανάπολης.

Τα αποτελέσματα του Άσκοτ:
1. Matt Hall (AUS), 2. Matthias Dolderer (GER), 3. Hannes Arch (AUT), 4. Michael Goulian (USA), 5. Martin Sonka (CZE), 6. Nigel Lamb (GBR), 7. Nicolas Ivanoff (FRA) 8. Yoshihide Muroya (JPN), 9. Kirby Chambliss (USA), 10. Peter Podlunšek (SLO), 11. Juan Velarde (ESP), 12. Francois Le Vot (FRA), 13. Pete McLeod (CAN), 14. Petr Kopfstein (CZE)

Advertisement

RBAR-Ascot16-podium-a640