
Ο Carlos Sainz μπορεί να σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας. Όμως, δέχτηκε ποινή πέντε λεπτών και έτσι ο Loeb αναδείχθηκε νικητής της 8ης ειδικής.
Πλέον, ο Γάλλος βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Βέβαια, η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Al-Attiyah αγγίζει σχεδόν τις δύο ώρες. Ωστόσο, ο Loeb μπορεί να ελπίζει πια σε έναν καλό τερματισμό στο φετινό Ντακάρ.
Άλλωστε, πρόκειται για τον πιο σκληρό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όλα μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Αυτό αποδείχθηκε από τις καταστροφικές δύο τελευταίες ημέρες που είχαν τα Audi των Peterhansel, Sainz και Ekstrom. Ο Loeb, έπειτα από την αυριανή ανάπαυλα, θα πρέπει να ξεπεράσει σε πρώτη φάση τους Lategan και Moraes που βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνον και τον Al-Attiyah.
Στις μηχανές ο Skyler Howes διατηρεί την πρωτοπορία. Όμως, οι Benavides και Klein βρίσκονται πολύ κοντά. Και οι δύο αναβάτες απέχουν ένα λεπτό και δέκα τρία δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ο Howes έχασε πολύτιμο χρόνο σήμερα -περί τα 15 λεπτά- ενώ την ειδική πήρε ο Ross Branch.
Στα Quad ο Andujar κέρδισε την δεύτερη φετινή του ειδική. Το γεγονός τον έχει ανεβάσει στην δεύτερη θέση της γενικής, αρκετά πίσω, όμως, από τον πρωτοπόρο Giroud. Στα φορτηγά οι Macik-Tomasek-Svanda κέρδισαν την ειδική. Στην πρωτοπορία διατηρούνται οι Loprais-Pokora-Valtr Jr. Στις κατηγορίες T3 και T4 προηγούνται οι De Mevius και Baciuska.
Υπενθυμίζουμε ότι η αυριανή είναι ημέρα ανάπαυλας για τα πληρώματα και τους αναβάτες στο Ράλλυ Ντακάρ.
Η πρώτη πεντάδα της γενικής κατάταξης
Θέση | N° | Πλήρωμα | Ομάδα | Χρόνος |
---|---|---|---|---|
1 | 200 |
NASSER AL-ATTIYAH
|
TOYOTA GAZOO RACING | 31H 02′ 58” |
2 | 217 |
HENK LATEGAN
|
TOYOTA GAZOO RACING | 32H 06′ 44” |
3 | 230 |
LUCAS MORAES
|
OVERDRIVE RACING | 32H 23′ 20” |
4 | 201 |
SEBASTIEN LOEB
|
BAHRAIN RAID XTREME | 32H 55′ 04” |
5 | 205 |
GINIEL DE VILLIERS
|
TOYOTA GAZOO RACING | 33H 07′ 18” |
Η πρώτη πεντάδα στις μηχανές
Θέση | N° | Αναβάτης | Ομάδα | Χρόνος |
---|---|---|---|---|
1 | 10 |
SKYLER HOWES
|
HUSQVARNA FACTORY RACING | 30H 33′ 16” |
2 | 47 |
KEVIN BENAVIDES
|
RED BULL KTM FACTORY RACING | 30H 34′ 29” |
3 | 9 |
MASON KLEIN
|
BAS WORLD KTM RACING TEAM | 30H 34′ 29” |
4 | 8 |
TOBY PRICE
|
RED BULL KTM FACTORY RACING | 30H 36′ 14” |
5 | 7 |
PABLO QUINTANILLA
|
MONSTER ENERGY HONDA TEAM | 30H 37′ 01” |
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Γαλλικό 1-2 στην 4η ειδική
Al-Attiyah: Ευχαριστώ που σκοτώνετε το Ντακάρ από νωρίς!
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Καταστροφική 6η ειδική για την Audi! (+video)
Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto