ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πολωνίας: Φορτσάτος ο Ogier

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Πολωνίας: Φορτσάτος ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Πολωνίας: Φορτσάτος ο Ogier

ΑΓΩΝΕΣ

Αποφασισμένος να διευρύνει κι άλλο το προβάδισμα του στη βαθμολογία του WRC είναι ο Sebastien Ogier, που ξεκίνησε με το δεξί τον έβδομο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος πήρε δύο από τις τρεις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους, το οποίο και έκλεισε με το βραχύ προβάδισμα των 2.8 δευτερολέπτων, έναντι του Andreas Mikkelsen, που είναι επίσης οδηγός της Volkswagen Motorsport. Όμως το σημαντικότερο για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, είναι πως το τρίτο Polo R WRC, αυτό του Jari-Matti Latvala, είναι αρκετά πίσω.

Κοντά σε χρόνους με τον Ogier ήταν τα εργοστασιακά Citroen DS3 WRC με τους Kris Meeke και Mads Ostberg αλλά και το Huyndai i20 WRC του Juho Hanninen. Μάλιστα ο Φινλανδός έκανε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη ειδική διαδρομή, επίτευγμα που σημειώνει μόλις για τρίτη φορά στην καριέρα του στο WRC.

Advertisement
Advertisement

Ο Latvala που έχασε χρόνο στις πρώτες δύο ειδικές διαδρομές, είναι μόλις όγδοος, μπροστά από τον Mikko Hirvonen με το Fiesta RS WRC της M-Sport που συνέχισε την υποτονική του παρουσία στο συγκεκριμένο ράλι.

Όσο για τον τοπικό ήρωα, Robert Kubica, αναποδογύρισε το Fiesta του στη δεύτερη ειδική διαδρομή αλλά ήταν τυχερός καθώς οι συμπατριώτες του θεατές έσπευσαν να το επαναφέρουν στο δρόμο. Έτσι ο πρώην άσος της Formula 1 έχασε μόνο 28 δευτερόλεπτα και είναι πλέον στη δωδέκατη θέση της γενικής.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ΕΔ3:

1. Sebastien Ogier Volkswagen 17m49.2s
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen +2.8s
3. Kris Meeke Citroen +7.0s
4. Juho Hanninen Hyundai +7.8s
5. Mads Ostberg Citroen +8.9s
6. Thierry Neuville Hyundai +21.1s
7. Hayden Paddon Hyundai +23.2s
8. Jari-Matti Latvala Volkswagen +23.5s
9. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +29.4s
10. Martin Prokop Czech Ford +31.0s

 
Πρωτοπορία:
ΕΔ1 Ogier, ΕΔ2, ED3 Ogier

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές:
Ogier 2, Hanninen 1

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές, τρεις επαναλαμβανόμενες και μία υπέρ-ειδική. Οι αγωνιζόμενοι περνούν σε εδάφη της Λιθουανίας, εκεί όπου βρίσκεται και το απομακρυσμένο σέρβις.