Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα Peterhansel, τα ηνία στον Sainz

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα Peterhansel, τα ηνία στον Sainz

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Δράμα Peterhansel, τα ηνία στον Sainz

ΑΓΩΝΕΣ

Η είσοδος του Ράλι Ντακάρ στη Βολιβία έφερε και αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης στα αυτοκίνητα αφού ο Stephane Peterhansel «ζαλίστηκε» από το μεγάλο υψόμετρο και «πλήγωσε» την ανάρτηση του 3008DKR Maxi. Έτσι τα ηνία πήρε ο teammate του στην Peugeot, Carlos Sainz.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

«Είναι ένα δύσκολο Dakar και στόχος είναι η επιβίωση! Ήταν μία σκληρή ειδική διαδρομή και θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες πριν τον τερματισμό. Κόλλησα το πόδι στο πάτωμα για να κερδίσω χρόνο και νομίζω πως ο ρυθμός μου ήταν πολύ καλός. Ο Stéphane ήταν πίσω μου και ξαφνικά εξαφανίστηκε από τους καθρέφτες μου», είπε ο Sainz που κάνοντας το δύο στα δύο, απολαμβάνει πλέον το ρόλο του φαβορί.

Το προβάδισμά του είναι πάνω από μία ώρα καθώς στη μαραθώνια ειδική διαδρομή από τη Λας Παζ στο Ουγιούνι, η ατυχία χτύπησε τον Peterhansel.

Advertisement
Advertisement

«Δεν ξέρω γιατί αλλά βρέθηκα στην άκρη του δρόμου και υπήρξε ένα απίστευτα βίαιο σοκ, δεν είδα καν τον βράχο. Κατέστρεψε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό, όμως πληγώθηκε το ηθικό μας και φυσικά το 3008», παραδέχθηκε ο «Κύριος Ντακάρ» που έχασε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Advertisement

Στην έβδομη ειδική διαδρομή, το Top3 συμπλήρωσαν δύο Toyota Hilux, αυτά των Giniel de Villiers και Nasser Al-Attiyah.

Στους δύο τροχούς ταχύτερος όλων ήταν Joan Barreda της Honda, που όμως έχασε τη φόρα του στο φινάλε μετά από μία άσχημη πτώση. Παρά τους φόβους ότι είχε χτυπήσει σοβαρά στο γόνατο, πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς να συνεχίσει. Δεύτερος ήταν ο Adrien Van Beveren που πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, «προσπερνώντας» τον Kevin Benavides.

Advertisement

Στις γουρούνες ο Ignacio Casale είναι τόσο μπροστά που για μία ακόμα ειδική ακολούθησε συντηρητικό ρυθμό. Ταχύτερος, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ήταν ο Γάλλος αναβάτης Axel Dutri.

Τέλος στα φορτηγά είχαμε τη μεγαλύτερη μάχη της ημέρας. Ο Ολλανδός Tony Van Genugten πήρε τη νίκη μπροστά από τους Federico Villagra και Edouard Nikolaev. Ο Ρώσος βέβαια παραμένει με άνεση στην κορυφή της γενικής κατάταξης και παρότι ήταν σχεδόν τρία λεπτά πίσω από τον Αργεντινό στη συγκεκριμένη ειδική, συνολικά είναι 49 μπροστά του!