Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Αντεπίθεση των Peugeot στην ΕΔ2

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Αντεπίθεση των Peugeot στην ΕΔ2

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Αντεπίθεση των Peugeot στην ΕΔ2

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλαγή σκηνικού στο Ράλι Ντακάρ, με νέο τερέν και νέα ονόματα στην κορυφή της κατάταξης – τόσο στη δεύτερη ειδική διαδρομή όσο και στη γενική κατάταξη του φετινού, 40ου αγώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά το εναρκτήριο σπριντ 30 χιλιομέτρων, ξεκίνησε το πραγματικό Ντακάρ με μία ειδική διαδρομή 267 χιλιομέτρων, που άρχισε και ολοκληρώθηκε στο Πίσκο του Περού και που το 90% της δράσης ήταν εκτός δρόμου.

Ήταν ημέρα αντεπίθεσης της Peugeot, που έκανε το 1-2-3 με πρώτο τον νικητή του Silk Way Rally, Cyril Despres, και τους Stephane Peterhansel και Sebastien Loeb να τον πλαισιώνουν. «Ο συνοδηγός μου David Castera με καθοδήγησε πολύ καλά και δεν χρειάστηκε σε κανένα σημείο της διαδρομής να γυρίσουμε πίσω για να βρούμε το σωστό δρόμο», σχολίασε ο Despres.

Advertisement
Advertisement

O Giniel de Villiers εντυπωσίασε με την τέταρτη θέση με το Toyota Hilux αλλά μεγάλα ονόματα όπως οι Carlos Sainz, o νικητής της ΕΔ1 Nasser Al-Attiyah και Nani Roma, δυσκολεύτηκαν πολύ. Τερμάτισαν 13, 15 και 22 λεπτά πίσω αντίστοιχα.

Ο Despres πέρασε έτσι και στη γενική της κατάταξης, με τον Peterhansel 27 δευτερόλεπτα πίσω του, τον de Villiers στα 5’44, τον Loeb στα 6’09 και τον Al-Attiyah στα 12’15.

Advertisement

Μετά από μόλις 6 χιλιόμετρα ο Bryce Menzies είχε ατύχημα όπου αναποδογύρισε τέσσερις φορές το Mini John Cooper Works Buggy του. Τόσο ο Αμερικανός όσο και ο συνοδηγός του Peter Mortensen είναι εντάξει, ωστόσο το φετινό Ντακάρ τελείωσε για αυτούς.

Advertisement

Ο Joan ‘Bang-Bang’ Barreda επικράτησε εύκολα στους δύο τροχούς, ολοκληρώνοντας την ειδική σχεδόν τρία λεπτά μπροστά από τον σπεσιαλίστα της άμμου, Adrian Van Beveren. Ο Matthias Walkner της KTM ήταν τρίτος, ενώ ο Χιλιανός Pablo Quintanilla τερμάτισε έκτος προς τέρψη του κοινού. Όσο για τον περυσινό νικητή, Sam Sunderland, ήταν έβδομος, διατηρώντας επαφή με την κορυφή.

Advertisement

«Ήταν μία δύσκολη, σκληρή ειδική. Σου προκαλούσε σύγχυση στο ξεκίνημά της, έπρεπε να μπορείς να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Κάποια στιγμή έκανα ένα άλμα από έναν αμμόλοφο και μετά πονούσε πολύ το χέρι μου για μερικά χιλιόμετρα.Το τελευταίο μέρος της διαδρομής ήταν πολύ γρήγορο και κατάφερα να ανοίξω τη διαφορά. Αύριο θα πρέπει να βγαίνω πρώτος εκεί έξω κι αυτό αλλάζει πάλι τα πράγματα. Θα πρέπει να συνεχίσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο Barreda.

Στις γουρούνες ο Χιλιανός Ignacio Casale, νικητής στο Dakar το 2014, πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή έκδοση του αγώνα, αν και νιώθει την πίεση του περυσινού θριαμβευτή Sergei Kariakin. Ο Ρώσος αναβάτης έφτασε στη γραμμή του τερματισμού μόλις 43 δευτερόλεπτα πιο αργά. Αυτοί οι δύο έχουν ήδη αναλάβει το ρόλο των φαβορί.

Τέλος στα φορτηγά, ο περυσινός νικητής Eduard Nikolaev αντεπιτέθηκε, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο της ημέρας και με αυτόν πέρασε τρίτος στη γενική. Εκεί προηγείται ο Αργεντινός Federico Villagra με τον νικητή της ΕΔ1, Ales Loprais, να ακολουθεί.