Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκες για Lopez και Sotnikov σε SSV & φορτηγά (video)

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκες για Lopez και Sotnikov σε SSV & φορτηγά (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκες για Lopez και Sotnikov σε SSV & φορτηγά (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί με την ολοκλήρωση του 43ου Ράλι Ντακάρ τα φώτα να έπεσαν πάνω στον Stephane Peterhansel που σημείωσε την 14η νίκη του, ωστόσο στην πορεία ολοκληρώθηκαν και οι υπόλοιπες κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Δεν είχαμε όμως εκπλήξεις. Στα φορτηγά η KAMAZ πανηγύρισε για 18η φορά! Όμως για τον Dmitry Sotnikov ήταν η παρθενική νίκη, στην έβδομη συμμετοχή του. Ο Ρώσος είχε προβάδισμα 40 λεπτών αλλά δεν έκανε… βόλτα στα 200 χιλιόμετρα της δωδέκατης και τελευταίας ειδικής διαδρομής.

Σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και ο τερματισμός τον βρήκε 39 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Anton Shibalov, με τον Airat Mardeev να ολοκληρώνει το lock out της Μπλε Αρμάδας στο βάθρο της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Στον τερματισμό, ο Sotnikov δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας της καριέρας μου. Πάντα ονειρευόμουν να κερδίσω το Ντακάρ και μετά από πολλή δουλειά, χρόνια σκληρής δουλειάς από το 2014 όταν και έτρεξα πρώτη φορά, τα κατάφερα. Ήταν ομαδική προσπάθεια, δεν ήμουν μόνο εγώ. Εγώ οδηγούσα αλλά είχα μία ολόκληρη ομάδα πίσω μου. Δεν ήταν εύκολος αγώνας, νομίζω πως το φετινό Ντακάρ ήταν πιο δύσκολο».

Advertisement

Στα SSV ο πρώην οδηγός του WRC, Kris Meeke, ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (για δεύτερη φορά στον αγώνα). Όμως στην κορυφή της γενικής κατάταξης ήταν και παρέμεινε ο Chaleco Lopez. Ο Χιλιανός ήταν 17 λεπτά μπροστά από τον Αμερικανό Austin Jones, με τον Πολωνό Aron Domzala να συμπληρώνει το βάθρο.

lopez-dakar21-finish-a1000x600

«Φέτος η προετοιμασία ήταν με πολλά προβλήματα λόγω του Covid. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Νομίζω πως η σωστή πλοήγηση έκανε τη διαφορά. Ήταν ένας μεγάλος σε διάρκεια και δύσκολος αγώνας», είπε ο Lopez που είχε κερδίσει την κατηγορία το 2019, στον τελευταίο Ντακάρ που είχε γίνει στη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμα:
H αναβάτρια του Dakar, Laia Sanz, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

Αποκλειστικό: O δύο φορές νικητής του Ντακάρ, Toby Price, μιλάει στο NewsAuto

Το F1 Vlog βγαίνει… εκτός δρόμου για το Ράλι Ντακάρ (video)