Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ6: Ταχύτερος ξανά ο Loeb

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ6: Ταχύτερος ξανά ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ6: Ταχύτερος ξανά ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Την τρίτη φετινή, δεύτερη συνεχόμενη και συνολικά δέκατη-τρίτη πρωτιά του σε ειδική του Ράλι Ντακάρ πανηγύρισε ο Sebastien Loeb, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ως επί το πλείστον αμμώδη διαδρομή των 838 χιλιομέτρων (τα 310 εκ των οποίων χρονομετρημένα) προς το Σαν Χουάν του Περού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Με αυτή την επιτυχία ο Αλσατός πέρασε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης αλλά είναι ακόμα 37 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης, Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA).

Οι δυο τους μονομάχησαν για τη νίκη στην ΕΔ6, έχασαν αμφότεροι χρόνο περίπου 40 χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής αλλά ήταν ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC που βρήκε ταχύτερα το δρόμο με το 3008DKR της PH Sport και έφτασε στον τερματισμό με χρόνο κατά 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

«Πήγε καλά η ειδική αλλά κάναμε λάθη. Είδαμε πως ο Nasser έκανε το ίδιο ατόπημα, χάσαμε αμφότεροι από περίπου δύο λεπτά στο ίδιο σημείο. Δεν κολλήσαμε, είδαμε την τρύπα, την ίδια που μας είχε ‘πληγώσει’ πέρυσι αλλά καταφέραμε να ‘αποφύγουμε τη σφαίρα’. Είμαι χαρούμενος που φτάσαμε στον τερματισμό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», είπε ο Loeb.

dakar19-ss6-loeb-b640

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW Team) που συνεχίζει την ανάκαμψή του και είναι πλέον ενδέκατος. Όσο για τον teammate του, Stephane Peterhansel, κόλλησε στην άμμο ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τον Nani Roma και έχασε 22 λεπτά εκεί, πράγμα που παρά την αντεπίθεσή του στο υπόλοιπο της ειδικής, τον έριξε τρίτο στην γενική κατάταξη.

Advertisement

«Ήταν ένα ανόητο λάθος. Τα πήγαινα καλά στο πρώτο μέρος της ειδικής αλλά πέντε χιλιόμετρα πριν το τερματισμό είδα τον Nani να έχει κολλήσει. Δεν μου έκανε σινιάλο ζητώντας βοήθεια αλλά καθώς με είχε βοηθήσει εκείνος πριν από δύο ημέρες, ένιωσα πως ήταν καθήκον μου να σπεύσω. Όμως κόλλησα και έχασα 20 λεπτά. Η νίκη απομακρύνεται καθώς έχουμε κάνει πολλά λάθη. Και λάθη που μας έχουν κοστίσει», είπε ο Peterhansel.

dakar19-ss6-peterhansel-a640tall

Advertisement

Στα φορτηγά ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich της MAZ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αλλά δέχθηκε ποινή μίας ώρας, με αποτέλεσμα η πρωτιά να πάει στον Gerard de Rooy της Petronas Team De Rooy Iveco). Ωστόσο ο Ολλανδός που είναι στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, παραμένει 110 λεπτά πίσω από τον τέταρτο στην ΕΔ6, Eduard Nikolaev της KAMAZ. Ήταν η πρώτη «χαμένη» ειδική για τη ρωσική ομάδα.

Στα SxS, παρότι ξεκίνησε δυναμικά ο Ignacio Casale (Casale Racing), στην πορεία όμως αντιμετώπισε προβλήματα και η νίκη πήγε στον Chaleco Lοpez (South Racing Can-Am). Όμως στη γενική κατάταξη, αυτός που πλέον δείχνει το δρόμο είναι ο Ισπανός Gerard Farres (Monster Energy Can-Am).

dakar19-ss6-price-a640

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, στην εκκίνηση μόλις εννέα λεπτά χώριζαν τους επτά πρώτους και παρά τις δοκιμασίες της ημέρας, οι διαφορές παρέμειναν μακρές, πλέον 10 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα χωρίζουν τον πρώτο Pablo Quintavilla από τον έκτο Matthias Walkner! O Χιλιανός της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος, παίρνοντας τα ηνία στην κατάταξη, με προβάδισμα 4 λεπτών από τον Αμερικανό Ricky Brabec (Monster Energy Honda) και 5 από τον Αυστραλό Toby Price (Red Bull KTM). Πολύ έδαφος έχασε ο Sam Sunderland (Red Bull KTM) που υστέρησε κατά 23 λεπτά και έπεσε έβδομος.

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) έκανε έναν ακόμα περίπατο και πλέον είναι 66 λεπτά μπροστά από τον συμπατριώτη του Jeremías González Ferioli (Ferioli Ferioli Racing Team) στη γενική κατάταξη.

dakar19-ss6-sotnikov-a640

Η έβδομη από τις δέκα ειδικές διαδρομές του Ράλι Ντακάρ 2019, περιλαμβάνει 64 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και έπειτα 323 αγωνιστικά χιλιόμετρα, σε ένα loop γύρω από το Σαν Χουάν.