Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ5: Ταχύτερος ο Loeb, ξέφυγε ο Al-Attiyah

Ελλάδα 18:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ5: Ταχύτερος ο Loeb, ξέφυγε ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ5: Ταχύτερος ο Loeb, ξέφυγε ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA) ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πέμπτης, μαραθώνιας ειδικής διαδρομής του Ράλι Ντακάρ, αφού διεύρυνε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη, παρότι τον καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Sebastien Loeb (PH Sport).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πληρώματα και αναβάτες ξεκίνησαν από την Τάκνα για να επιστρέψουν στην Αρεκίπα, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο μισό του αγώνα. Η ημέρα περιλάμβανε 197 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 517 χρονομετρημένης. Εκεί ο Loeb «πετούσε» με το Peugeot 3008DKR, έφτασε στον τερματισμό μετά από λιγότερο από πέντε ώρες και ήταν δέκα λεπτά μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.

Αυτός ήταν ο πρωτοπόρος της γενικής Nasser Al-Attiyah που χαμογέλασε στο φινάλε αφού είδε το προβάδισμά του να διευρύνεται στα σχεδόν 25 λεπτά, καθώς ο Stephane Peterhansel (X-Raid Mini JCW Team) με τον οποίο πήγαινε πλάι-πλάι σε ένα μεγάλο κομμάτι της ειδικές, έχασε πέντε λεπτά λίγο πριν το φινάλε.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία καλή ημέρα για μένα. Πίεσα από την αρχή μέχρι το τέλος της ειδικής, δεν κάναμε λάθη, δεν είχαμε κλαταρίσματα, ήταν μία τέλεια μέρα», είπε ο Αλσατός.

dakar19-ss3-loeb-a640

O Loeb ανέβηκε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ακριβώς 40 λεπτά από την κορυφή. Είναι όμως σε απόσταση βολής τόσο από τον Jakub Przygonski (Orlen X-Raid Team) όσο και από τον Nani Roma (X-Raid Team).

Advertisement

Στα φορτηγά η κυριαρχία της Kamaz συνεχίστηκε, όχι όμως χωρίς απώλειες. Ο Andrey Karginov που πρωταγωνιστούσε έως τώρα, τέθηκε εκτός αγώνα από τους διοργανωτές. Κι αυτό διότι χτύπησε έναν θεατή που βρισκόταν εκτός των προκαθορισμένων σημείων, όμως δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει. Έτσι στην κορυφή βρίσκεται ο teammate του Eduard Nikolaev που ήταν και ταχύτερος στην ειδική.

dakar19-ss2-nikolaev-a640

Advertisement

Στα SxS πρωταγωνιστής ο Rodrigo Javier Moreno Piazzoli σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης.

Στις μοτοσυκλέτες που έκαναν τη διαδρομή από τη Μονκουέγκα προς την Αρεκίπα, ήταν ο Sam Sunderland (Red Bull KTM) που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής, πίσω από τον Ricky Brabec (Monster Energy Honda). Πρέπει να σημειωθεί πως είναι η κατηγορία με τη μεγαλύτερη μάχη καθώς μόλις εννέα λεπτά χωρίζουν τους επτά πρώτους!

dakar19-ss2-price-a640

Advertisement

Τέλος στα quad που έκαναν την ίδια διαδρομή, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) ήταν ξανά ταχύτερος, με τον συμπατριώτη του Jeremías Gonzalez Ferioli (Ferioli Ferioli Racing Team) να τον ακολουθεί για άλλη μία φορά.

Το Σάββατο είναι ημερά ξεκούρασης, με τη δράση να αρχίζει ξανά την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.