Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ3: Ταχύτερος ο Peterhansel, προηγείται ο Al-Attiyah

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ3: Ταχύτερος ο Peterhansel, προηγείται ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ3: Ταχύτερος ο Peterhansel, προηγείται ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Το σκληρό του πρόσωπο έδειξε σε πολλούς αγωνιζόμενους το Ράλι Ντακάρ, καθώς η τρίτη ειδική διαδρομή, με εκκίνηση στο Σαν Χουάν δε Μαρκόνα και τερματισμό στην Αρεκίπα, έκρυβε πολλές παγίδες. Εκεί μέτρησε η εμπειρία του πολυνίκη αυτής της πρόκλησης, Stephane Peterhansel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος (X-Raid Mini JCW Team) που την προηγούμενη ημέρα είχε προβλήματα στα ηλεκτρικά και είχε κολλήσει στην άμμο χάνοντας πολύ χρόνο, είδε την τύχη του να αλλάζει. Μετά από 467 χιλιόμετρα απλής διαδρομής, τα 331 χρονομετρημένα απαιτούσαν εξαιρετικές ικανότητες πλοήγησης, με την ομίχλη να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Όμως ο 13 φορές νικητής, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και παράλληλα, σκαρφάλωσε από τη δέκατη-τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, στην τρίτη!

Advertisement
Advertisement

Τον ακολούθησε ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA) που με το χρόνο του ανέκτησε την κορυφή της γενικής, με τον Yazeed Al-Rajhi (MINI) να τον ακολουθεί, 6 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Peterhansel είναι άλλα 15’’ μακριά.

Ο Sebastian Loeb είχε μία δύσκολη μέρα, έφτασε στον τερματισμό σχεδόν 43 λεπτά μετά τον Peterhansel και έπεσε στην όγδοη θέση της γενικής, υστερώντας κατά 38 λεπτά.

«Είχε πολλή ομίχλη αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η πλοήγηση. Χανόσουν και δεν μπορούσες να βρεις το σωστό δρόμο. Κάναμε κύκλους και χάσαμε μισή ώρα έτσι», παραδέχθηκε ο Αλσατος.

Advertisement

dakar19-ss3-sainz-a640

Όμως η πραγματική καταστροφή ήταν για τον Carlos Sainz. Ο περυσινός νικητής έπεσε σε ένα λάκκο στους αμμόλοφους, μόλις 38 χιλιόμετρα μετά το ξεκίνημα της ειδικής. Έσπασε την εμπρός αριστερά ανάρτηση του X-Raid MINI buggy του και έχασε πάνω από τέσσερις ώρες, αποχαιρετώντας κάθε ελπίδα για νίκη.

Advertisement

Στα φορτηγά πρώτευσε ξανά η Kamaz αλλά αυτή τη φορά με τον Andrey Karginov να είναι 12 λεπτά μπροστά από τον Federico Villagra. Ο τρίτος στην ειδική, Dmitry Sotnikov, επίσης με KAMAZ, πέρασε στην κορυφή της γενικής καθώς ο teammate του Eduard Nikolaev έχασε χρόνο.

dakar19-ss3-karginov-a640

Στα SxS ο Gerard Farres έφτασε πρώτος στον τερματισμό αλλά στην κορυφή της γενικής πέρασε ο Χιλιανός Chaleco Lopez, εκτοπίζοντας τον Βραζιλιάνο Reinaldo Varela.

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες επικράτησε ο Xavier de Soultrait (Yamaha Official Rally Team), μπροστά από τους Pablo Quintanilla (Husqvarna Factory Racing) και Kevin Benavides (Honda). Είναι όπως ο Quintanilla αυτός που πέρασε στην κορυφή της γενικής.

dakar19-ss3-sunderland-a640

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Jeremías Gonzalez Ferioli έσπασε το σερί του συμπατριώτη του, Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) που όμως διατηρεί άνετα τα ηνία στη γενική κατάταξη.

Η μαραθώνια τέταρτη ειδική περιλαμβάνει 259 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 405 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, με εκκίνηση στην Αρεκίπα και τερματισμό στην Τάκνα του Περού.

dakar19-ss3-lopez-a640