Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ2: «Απάντησε» ο Loeb

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ2: «Απάντησε» ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ2: «Απάντησε» ο Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastian Loeb σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην δεύτερη ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ 2019, όπου είδαμε πόσο εύκολα και πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν οι ισορροπίες. Ο Giniel de Villiers (Toyota Gazoo Racing SA) προηγείται στη γενική κατάταξη

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο νικητής της πρώτης ειδικής διαδρομής, Stephane Peterhansel (X-Raid Mini JCW Team), αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και έχασε 14 λεπτά έναντι του Αλσατού.

«Είχαμε ηλεκτρικά προβλήματα, δεν δούλευαν τα μικρόφωνα, το air-condition, οι υαλοκαθαριστήρες, τίποτα. Έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσω σε ένα πολύ άσχημο μέρος», είπε ο Γάλλος που ευτυχώς είχε… χείρα βοηθείας από τον teammate του Cyril Despres που τον βοήθησε να ξεκολλήσει.

Advertisement
Advertisement

dakar19-ss2-peterhansel-b640

Αντίθετα ο Loeb βρήκε καλό ρυθμό και παρότι μονομάχησε με τον Nani Roma, επικράτησε του Ισπανού για 8 δευτερόλεπτα. Έτσι ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι που τρέχει με ένα ιδιωτικό Peugeot 3008 DKR του 2017 μείωσε τη διαφορά από την κορυφή κάτω από τα δύο λεπτά.

Μπροστά του έχει δύο Toyota, αυτά των Bernhard ten Brinke και de Villiers, με τον Νότιο-Αφρικανό να είναι αυτός που πλέον έχει τα ηνία του αγώνα – με 28 δευτερόλεπτα να τους χωρίζουν.

Advertisement

dakar19-ss2-karginov-a640

Στα φορτηγά ο περυσινός νικητής Eduard Nikolaev έκανε το δύο στα δύο. Ο οδηγός της Kamaz ήταν 2 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Gerard de Rooy (Petronas Team De Root Iveco), ανοίγοντας τη μεταξύ τους διαφορά στα 4 λεπτά και 23 δεύτερα.

Advertisement

Στα SxS ο Χιλιανός Chaleco Lopez ανέβηκε ένα σκαλοπάτι από χθες και σημείωσε την καλύτερη επίδοση, όμως ο Βραζιλιάνος Reinaldo Varela τον ακολούθησε, διατηρώντας και το προβάδισμα στη γενική για 68 δευτερόλεπτα.

dakar19-ss2-lopez-a640

Στις μοτοσυκλέτες η πρωτιά πήγε Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team) που επικράτησε με κόπο του Ricky Brabec (Monster Energy Honda). Μάλιστα ήταν ο Αμερικανός αυτός που είχε ξεκινήσει δυναμικά αλλά μετά τα πρώτα 100 εκ των 342 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ο Αυστριακός αντεπιτέθηκε και τελικά κατάφερε προς το τέλος να περάσει. Όμως στη γενική, στην πρώτη θέση είναι ακόμα το όνομα του Joan Barreda (Monster Energy Honda).

Advertisement

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) ήταν πάνω από 11 λεπτά ταχύτερος του συμπατριώτη του Gustavo Gallego (Gustavo Gallego Competicion) και το προβάδισμά του στη γενική εκτοξεύτηκε στα 21 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα.

dakar19-ss2-price-a640

Η τρίτη ειδική περιλαμβάνει 468 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και 331 αγωνιστικά χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, Με εκκίνηση στο Σαν Χουάν δε Μαρκόνα και τερματισμό στην Αρεκίπα.