Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Βαδίζει προς τη νίκη ο Ogier, 24ος ο Αθανασούλας!

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Βαδίζει προς τη νίκη ο Ogier, 24ος ο Αθανασούλας!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Βαδίζει προς τη νίκη ο Ogier, 24ος ο Αθανασούλας!

ΑΓΩΝΕΣ

Η τρίτη και πιο δύσκολη ίσως μέρα του πρώτου αγώνα WRC για το 2016 βρήκε τον πρωταθλητή Sebastien Ogier να απολαμβάνει μια άνετη πρωτοπορία ενόψει του τερματισμού στο Μονακό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Γάλλος με το Polo R προηγείται με διαφορά 2 λεπτών από τον έτερο οδηγό της VW, Andreas Mikkelsen. O Kris Meeke με το Citroen DS3 χτύπησε σε θραύσματα βράχων και πλήγωσε το κιβώτιο, πράγμα που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Ο Ogier τόνισε: «Κρίμα για τον Kris, ήταν πολύ γρήγορος όλες τις μέρες και χρειάστηκε να τα δώσω όλα για να μείνω μπροστά του. Ήταν μια συναρπαστική μάχη όσο διήρκησε. Τώρα είναι διαφορετικός αγώνας για μένα πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος για να φτάσω στον τερματισμό». Ο Ogier κέρδισε μόνο μια ειδική σήμερα. Τα πληρώματα απόψε άφησαν την περιοχή του GAP και έφτασαν στο Μόντε Κάρλο στο στενάχωρο service park του. Εκεί δεν υπάρχει Rally 2 οπότε οι Meek και Latvala (εμπρός ανάρτηση σπασμένη) δε θα τρέξουν στην τελευταία μέρα.

Advertisement
Advertisement

Monte16-athanassoulas-saturday-a640

Από ελληνικής πλευράς ο Λάμπρος Αθανασούλας με το Νίκο Ζακχαίο συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους εμφάνιση με το Skoda R5. Το Ελληνικό πλήρωμα έχει ανέβει στην 24η θέση ενώ είναι 8οι στην κατάταξη του WRC2. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το τέλος της σημερινής μέρας ήταν κουρασμένος αλλά ιδιαίτερα ικανοποιημένος που συνεχίζει: «Η τρίτη και μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα έφτασε αισίως στο τέλος της. Όπως κάθε μέρα του Μόντε Κάρλο για μας είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Στο πρώτο loop των ειδικών κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου εμπιστοσύνη στην πρόσφυση του αυτοκινήτου. Έτσι δεν μπορέσαμε να ευχαριστηθούμε καθόλου την οδήγηση μας. Στο δεύτερο η επιλογή μας ήταν σωστή και παρόλο ότι είχαμε από ένα τετακέ σε κάθε ειδική διαδρομή κατεβάσαμε αρκετά τους χρόνους μας αλλά και ευχαριστηθήκαμε οδήγηση. Στην τελευταία ειδική η επιλογή μας ήταν πολύ συντηρητική, αφού βγήκαμε με χειμερινά ελαστικά αντί για super soft, οπότε και “ταξιδέψαμε” με ασφάλεια στον τερματισμό. Με τα 4/5 του αγώνα να έχουν ολοκληρωθεί και το Service Park να έχει μεταφερθεί στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του Μόντε Κάρλο η σκέψη μας είναι καρφωμένη στον στόχο μας ο όποιος δεν είναι άλλος από έναν ασφαλή τερματισμό! Προχωράμε!»

Monte16-athanassoulas-saturday-b640

Advertisement

Ο αγώνας ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του Μόντε Κάρλο, μπροστά από το Καζίνο μετά το μεσημέρι.