Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Loeb

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Δράμα για Loeb

ΑΓΩΝΕΣ

Η μεγάλη μάχη για τη νίκη στο 83ο Ράλι Μόντε Κάρλο ανάμεσα στους δύο… Sebastien, ολοκληρώθηκε πρόωρα και άδοξα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Sebastien Loeb που κάνει στον εναρκτήριο αγώνα του 2015 τη μεγάλη, έστω και προσωρινή επιστροφή, έκανε στην τελευταία ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας ένα καταστροφικό λάθος. Πιέζοντας να ανακτήσει την πρωτοπορία από τον Sebastien Ogier, χτύπησε σε βράχο, προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά στην πίσω αριστερή ανάρτηση του εργοστασιακού DS3 WRC.

Ο οδηγός της Citroen κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό δέκατος, έχοντας χάσει έξι λεπτά έναντι του μεγάλου του αντιπάλου αλλά το δράμα του δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Αδυνατώντας να φτάσει στο σέρβις παρκ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από το σκέλος με αποτέλεσμα να φορτωθεί και πέντε λεπτά ποινής ώστε να είναι σε θέση να επανεκκινήσει βάσει συστήματος Rally2.

Advertisement
Advertisement

Ο εννέα (!) φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, περιγράφει την άτυχη στιγμή: «Ήταν μία πολύ αργή στροφή, είχε πάγο και μάλλον επιτάχυνα νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε. Υπήρχε ένα μικρό χαντάκι στην έξοδο και έπεσα μέσα. Δυστυχώς, κάτω από το χιόνι υπήρχε ένας βράχος και… μπαμ».

Νωρίτερα, ο Ogier είχε ψαλιδίσει το πρωί τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο, μειώνοντας τη στα 3 δευτερόλεπτα! Μετά το μεσημεριανό σέρβις ο Αλσατός αντεπιτέθηκε, έκανε τον καλύτερο χρόνο στην ΕΔ6 παρότι επέλεξε ελαστικά χωρίς καρφιά αλλά στη συνέχεια, με τη λάσπη να γεμίζει το δρόμο, η σειρά εμφάνισής του (14ος) δεν τον βοηθούσε. Πίεσε και ήρθε το λάθος.

Advertisement

Μετά τα παραπάνω, ο Ogier έχει τεράστιο προβάδισμα αφού ο πλησιέστερος αντίπαλος είναι 105 δευτερόλεπτα πίσω! Αυτός είναι ο teammate του στη Volkswagen Motorsport, Jari-Matti Latvala με το τρίτο Polo R WRC του Andreas Mikkelsen να ολοκληρώνει το εντυπωσιακό 1-2-3.

Πάντως ο επικεφαλής της VW, Jost Capito, δήλωσε: «Ήταν ατυχία για τη Citroen αυτό που συνέβη με τον Loeb. Δεν μας χαροποίησε αυτή η εξέλιξη. Θέλαμε να συνεχιστεί η μάχη».

Advertisement

Για τη γαλλική ομάδα τα βάσανα δεν ολοκληρώθηκαν εκεί με παρόμοιο με τον Loeb τρόπο, εγκατέλειψε και ο Kris Meeke ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Εκεί πλέον βρίσκεται ο Ott Tanak με το Fiesta WRC της M-Sport, που είδε στο φινάλε της ημέρας τον Mikkelsen να τον «προσπερνά».

Όσο για τον Robert Kubica, ήταν μία ημέρα όπου προσέφερε θέαμα αλλά έχασε στο τέλος την ουσία. Κέρδισε τρεις ειδικές διαδρομές αλλά στην τελευταία της ημέρας που αποτέλεσε και εφιάλτη για πολλούς, είχε δύο άτυχες στιγμές. Στην πρώτη βγήκε εκτός δρόμου και τον έσπρωξαν θεατές για να «μπει ξανά στο παιχνίδι» ενώ στη δεύτερη, χτύπησε σε δέντρο προκαλώντας κλατάρισμα. Έχασε 4 λεπτά που απλά ήρθαν να προστεθούν στα 10 που είχε χάσει την Παρασκευή από τα προβλήματα στα ηλεκτρικά του Fiesta WRC.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη μετά και την ΕΔ8:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Sebastien Ogier Volkswagen 1h52m07.4s
2 Jari-Matti Latvala Volkswagen 1m45.4s
3 Andreas Mikkelsen Volkswagen 2m34.8s
4 Ott Tanak Ford 2m44.4s
5 Mads Ostberg Citroen 3m02.9s
6 Elfyn Evans Ford 3m15.2s
7 Thierry Neuville Hyundai 3m29.9s
8 Martin Prokop Ford 4m59.6s
9 Daniel Sordo Hyundai 5m23.0s
10 Henning Solberg Ford 6m38.9s

Κερδισμένες ΕΔ: Loeb 3, Kubica 3, Ogier 2
Πρωτοπορία: Loeb ΕΔ1-6, Ogier 7-8

Η τρίτη ημέρα δράσης περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 128,41 αγωνιστικών χιλιομέτρων.