Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Στη Λαμία 6–8 Μαΐου!

Ελλάδα 17:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ακρόπολις: Στη Λαμία 6–8 Μαΐου!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Στη Λαμία 6–8 Μαΐου!

ΑΓΩΝΕΣ

Δόθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Λαμίας, συνέντευξη Τύπου με θέμα την επιστροφή μετά από 11 χρόνια του εθνικού μας αγώνα στην Κεντρική Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement


του Τάκη Πουρναράκη

Πρόκειται για τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC), που θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου. Ο αγώνας επιστρέφει στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου τελευταία φορά φιλοξενήθηκε το 2005.

Παρών στην εκδήλωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, επεσήμανε ότι “σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση όχι μόνο λόγω της μεγάλης αγάπης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και γιατί αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχτεί ο τοπικός πολιτισμός. Μεγάλος μας στόχος είναι να θεσμοθετηθεί η διεξαγωγή του αγώνα στην περιφέρεια και σύντομα το Ράλι Ακρόπολις να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του κέντρου του αγώνα στη Λαμία και διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό τις περιφέρειας και του Δήμου εργάζεται για την επιτυχή έκβαση του αγώνα, όπως και ότι η περιοχή “δίνει εξετάσεις” για να αποδείξει ότι αξίζει να φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπήθηκε και από τους δημάρχους των περιοχών που περνά η διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις: Γιώργο Γώγο (Αμφίκλειας-Ελάτειας),  Ιωάννη Συκιώτη (Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου), όπως και τους αντιδημάρχους Δελφών και Δωρίδος, Αριστείδη Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνο Υφαντή αλλά και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Αλέξανδρο Διαμαντάρα. Με κοινό παρονομαστή τη θέληση για αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όλοι καλωσόρισαν το SEAJETS Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα και εξέφρασαν τη βούλησή τους για στήριξη σε επίπεδο  προετοιμασίας όσο φιλοξενίας.

12 4dacr1
Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, Δημήτρης Μιχελακάκης, ευχαρίστησε την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως επίσης και το χορηγό ονόματος, τη ναυτιλιακή SEAJETS, που βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά δίπλα στον αγώνα, αλλά και την ΕΚΟ, που επί σειρά ετών στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση. Ο αλυτάρχης του αγώνα, Νίκος Μανώλης, «έκλεισε» την εκδήλωση με την παρουσίαση των λεπτομερειών της διαδρομής, πληροφορίες για την οποία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016, www.acropolisrally.gr.

Advertisement

To SEAJETS Ράλι Ακρόπολις 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.