Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτα στo NewsAuto: Το Peugeot του Dakar!

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτα στo NewsAuto: Το Peugeot του Dakar!

ΑΓΩΝΕΣ

Πρώτα στo NewsAuto: Το Peugeot του Dakar!

ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό που αντιπροσωπεύει τις ελπίδες της Peugeot για νίκη το 2015 στο Ράλι Ντακάρ αποκαλύπτεται στο NewsAuto.gr. Όπως δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες, οι Γάλλοι ετοίμασαν ένα μικρό θηρίο, με τεράστιους τροχούς και ελαστικά της Michelin, ικανό να τιθασεύσει τις αφιλόξενες ερήμους της Αργεντινής, της Χιλής και της Βολιβίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το 2008 DKR βασίζεται στο μικρό SUV της Peugeot και είναι βαμμένο στα χρώματα των Red Bull και Total, των δύο χορηγών της προσπάθειας των Γάλλων. Ως γνωστόν, πίσω από το τιμόνι θα καθίσουν οι Carlos Sainz και Cyril Despres. Ο τελευταίος μεταπηδά από τους δύο τροχούς στους τέσσερις, έχοντας κατακτήσει 5 φορές τη νίκη στην κατηγορία των μοτοσικλετών, ως αναβάτης της KTM.

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της Peugeot Sport, η εμπλοκή στο Ντακάρ δεν θα είναι “one off”, όπως στο Pikes Peak, αλλά θα διαρκέσει περισσότερα χρόνια. Ο γενικός διευθυντής της Peugeot, Maxime Picat, υποστήριξε ότι στόχος είναι η νίκη από την πρώτη κιόλας χρονιά. Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί είναι η τρίτη συμμετοχή, με τον Stephane Peterhansel πίσω από το τιμόνι, καθώς ο πολυνίκης του θεσμού δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με τη ΜΙΝΙ.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του 2008 DKR θα έχουμε μέσα στην Τρίτη 15 Απριλίου, όταν και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.