Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το πριν και το μετά

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πριν και το μετά

ΑΓΩΝΕΣ

Το πριν και το μετά

ΑΓΩΝΕΣ

Μια φωτογραφία ίσον με χίλιες λέξεις. Η Subaru θέλοντας να δείξει πόσο αντέχουν στην καταπόνηση τα αυτοκίνητά της, ανέβασε μια εντυπωσιακή εικόνα στον ιστότοπο της.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν ξέρω αν είχατε την τύχη να βρεθείτε ποτέ στο δεξί κάθισμα ενός αγωνιστικού Subaru, έστω οποιουδήποτε αγωνιστικού. Εμείς πάντως στο παρελθόν και λόγω επαγγέλματος (τα τυχερά που λέμε), βιώσαμε την εμπειρία στην τότε χωμάτινη ενεργή ειδική της Ανάβυσσου. Η οποία φυσικά δεν θεωρούνταν και τόσο «άγρια» σε μορφολογία εδάφους συγκριτικά με τα κατσάβραχα του εθνικού μας αγώνα.

Δεν μπορεί να διανοηθεί ο κοινός νους, το τι περνούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε κανονικές συνθήκες αγώνα. Η καταπόνησή τους είναι τόσο έντονη, που σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα κοινό καθημερινό αυτοκίνητο σίγουρα δεν θα άντεχε.

Advertisement
Advertisement

Θυμάμαι πως χώθηκα βαθιά στο αγωνιστικών προδιαγραφών κάθισμα του συνοδηγού σε ένα αγωνιστικό Impreza, πριν από μια σχεδόν δεκαετία. Ήταν η στιγμή που έκλεισα ενστικτωδώς τα μάτια. Αφενός, δεν ήθελα να δω την κατάληξη μετά από ένα άλμα το οποίο ακολουθούσε τυφλή δεξιά στροφή, αφετέρου, περίμενα να ακούσω το «κραχ» από το πλαίσιο του Subaru κατά την προσγείωση…

Τίποτα κακό ή ανησυχητικό δεν συνέβη. Όταν άνοιξα πάλι τα μάτια, προς έκπληξή μου, είδα τον έμπειρο ξένο οδηγό αγώνων δίπλα μου να χαμογελά, λέγοντας μου, «πως αυτό ήταν μόλις τα έξι δέκατα» από τον πραγματικό ρυθμό αγώνα.