Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής γιατί αντέχει!

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής γιατί αντέχει!

ΑΓΩΝΕΣ

Peugeot παρούσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής γιατί αντέχει!

ΑΓΩΝΕΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) ξεκινάει στις 2 Μαρτίου με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Κατάρ και την πίστα του Λουσαΐλ.

Advertisement
Advertisement

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA είναι ένα κορυφαίο διεθνές πρωτάθλημα αγωνιστικών αυτοκινήτων το οποίο προσφέρει στους κατασκευαστές μια πραγματική συνάφεια με τις εξελίξεις στη σχεδίαση αυτοκινήτων δρόμου και την τεχνολογία, την απόδοση και την ασφάλεια.

Το φετινό πρωτάθλημα αποτελείται από οκτώ γύρους που λαμβάνουν μέρος στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, ενώ υπάρχουν αγώνες διαφορετικών αποστάσεων, από τον συντομότερο των 6 ωρών έως τον μεγαλύτερο των 24 ωρών.

Ο τέταρτος γύρος του WEC και ο κορυφαίος αγώνας του πρωταθλήματος, το θρυλικό 24 Hours of Le Mans, παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Τώρα που μπαίνει στη 12η σεζόν του, το WEC του 2024 δίνει στους κατασκευαστές, τις ομάδες και τους συνεργάτες του θεσμού διηπειρωτική προβολή σε όλο τον κόσμο.

Με πολλά αυτοκίνητα να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε τρεις κατηγορίες (Hypercar, LMP2 και LMGT3) σε συνδυασμό με τους καλύτερους οδηγούς αγώνων στον κόσμο, το WEC υπόσχεται δράση και ψυχαγωγία για τους θαυμαστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο.

Η νέα κατηγορία GT για το 2024 θα βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνική πλατφόρμα GT3 της FIA και θα επικεντρώνεται σε οδηγούς και ιδιωτικές ομάδες. Το LMGT3 θα αντικαταστήσει τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς LMGTE που βρίσκονται στο δίκτυο WEC από την εναρκτήρια σεζόν της σειράς το 2012.