Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας το πρωτάθλημα της Formula E

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας το πρωτάθλημα της Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας το πρωτάθλημα της Formula E

ΑΓΩΝΕΣ

Η Formula E και FIA ανακοίνωσαν τη διακοπή της σεζόν 2019/2020 για δύο μήνες λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Με τις ματαιώσεις αγώνων να διαδέχονται η μία την άλλη, κρίθηκε πως αυτή ήταν η πλέον ασφαλής και υπεύθυνη οδός. Έτσι μετά τη ματαίωση των αγώνων σε Σανιά (Κίνα), Ρώμη (Ιταλία) και Τζακάρτα (Ινδονησία), ήρθε η απόφαση να μην υπάρξει αγωνιστική δράση του μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Εφόσον η κατάσταση παγκοσμίως βελτιωθεί, θα ανάψει το πράσινο φως για να γίνουν αγώνες από τον Ιούνιο. Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν θα γίνουν οι αγώνες στο Παρίσι (Γαλλία) και τη Σεούλ (Νότια Κορέα).

«Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε κινήσεις με υπευθυνότητα και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά τη σεζόν για τους επόμενους δύο μήνες. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και είναι σημαντικός, όμως είναι σημαντικότερη η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον οργανισμό μας, των θεατών και των οικογενειών τους καθώς και των πολιτών των πόλεων στις οποίες αγωνιζόμαστε», είπε ο CEO της Formula E, Alejandro Agag, δείχνοντας σε άλλους θεσμούς τι πάει να πει υποδειγματική διαχείρισης κρίσης.

Advertisement
Advertisement

Ενώ είναι άγνωστο αν κάποιοι από αυτούς τους αγώνες μπορούν να επανενταχθούν σε ένα ανανεωμένο καλεντάρι, η συνέχεια αφορά στο Βερολίνο (Γερμανία) στις 21 Ιουνίου, τη Νέα Υόρκη (ΗΠΑ) στις 11 Ιουλίου και το Λονδίνο (Αγγλία) στις 25-26 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Ματαιώθηκε το Grand Prix Αυστραλίας
MotoGP: Αναβολή και για το MotoGP της Αργεντινής. Δείτε το νέο καλεντάρι
Rallycross: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Αγίας Πετρούπολης