Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Loeb επιστρέφει στο Ράλι Ντακάρ!

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Sebastien Loeb επιστρέφει στο Ράλι Ντακάρ!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sebastien Loeb επιστρέφει στο Ράλι Ντακάρ!

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγο μετά τον θρίαμβο στο Ράλι Ισπανίας, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Sebastien Loeb, αποκάλυψε ότι θα επιστρέψει τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Ράλι Ντακάρ, διεκδικώντας την πρώτη του νίκη στη μεγάλη αγωνιστική δοκιμασία της Νότιας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Αλσατός συμμετείχε τρεις φορές στο πιο απαιτητικό ράλι στον κόσμο με ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο. Η δεύτερη θέση του πίσω από τον teammate του Stéphane Peterhansel το 2017, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του για την ομάδα Peugeot Total.

Μετά την απόσυρση του από τον αγώνα του 2018 λόγω τραυματισμού του συνοδηγού Daniel Elena στους Περουβιανούς αμμόλοφους, όλοι θεωρούσαν ότι ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν θα ξαναέτρεχε στο Ντακάρ. Παρ ‘όλα αυτά, ενθουσιασμένος από την 79η νίκη του στο WRC το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ισπανία, αποφάσισε να επιστέψει!

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει, μαζί με τον συνοδηγό του Elena, θα είναι ένα Peugeot 3008DKR, παρόμοιο με εκείνο με το οποίο τερμάτισε στη δεύτερη θέση το 2017. Αυτό θα προετοιμαστεί από την ιδιωτική γαλλική ομάδα PH Sport, με τον Loeb να προσπαθεί να γίνει ο πρώτος ιδιώτης που θα κερδίσει τον αγώνα χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη, από τη νίκη του Jean-Louis Schlesser το 2000.

Φέτος το Ράλι Ντακάρ θα διεξαχθεί 6-17 Ιανουαρίου. Η αγωνιστική διαδρομή θα βρίσκεται αποκλειστικά στο Περού, καλύπτοντας περίπου 5.000 χιλιόμετρα που θα απλώνονται σε 10 ειδικές διαδρομές.

Advertisement

Dakar17-SS4-loeb-a640

Ενόψει της νέας πρόκλησης, ο Loeb δήλωσε: «Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα με θεωρούσαν φαβορί. Παρότι η νίκη είναι κάτι που με παρακινεί, η διασκέδαση είναι εξίσου σημαντική, οπότε η συμμετοχή με τον Daniel, ως ιδιώτες, στο 41ο Ντακάρ αποτελεί μια φανταστική πρόκληση. Είμαι έτοιμος να παλέψω: σαν τις τρεις εμφανίσεις μου στο WRC φέτος, όπου η επιτυχία απείχε πολύ από το να είναι εγγυημένη».

Advertisement

Ο Αλσατός θα κάνει δοκιμές με το αγωνιστικό αυτοκίνητο της PH τον Δεκέμβριο, με στόχο να εμφανιστεί ετοιμοπόλεμος στην εκκίνηση της Λίμα, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με γνώριμα πρόσωπα όπως ο 13 φορές νικητής του Rally Dakar Staphane Peterhansel, ο περυσινός θριαμβευτής Carlos Sainz αλλά και οι Cyril Despres και Nasser Al-Attiyah.

Dakar17-ss8-leob-a640

Ο Loeb πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν ισχυρούς αντιπάλους. Λόγω των νέων κανονισμών δεν μπορούσα να τους αντιμετωπίσω με το περυσινό 3008DKR Maxi, επέλεξα λοιπόν το αγωνιστικό της προηγούμενης χρονιάς, στο οποίο θα έχουμε κάποιες αναβαθμίσεις σε ότι αφορά στον κινητήρα».

Advertisement

Οι αμμόλοφοι του Περού που έθεσαν πέρυσι τον Loeb εκτός μάχης, φέτος αποτελούν το 70% της διαδρομής, πράγμα που δεν τον φοβίζει. Εξηγεί το γιατί: «Μου αρέσουν οι αμμόλοφοι αλλά το κλειδί είναι να μη κολλήσεις. Σε αυτόν τον τομέα θα δουλέψω εντατικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών ενώ θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα και με τον Daniel, καθώς η πλοήγηση στους αμμόλοφους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πήρα την τελευταία στιγμή την απόφαση να τρέξω στο Rally Dakar αλλά θέλω πολύ τη νίκη. Ίσως να υστερούμε σε προετοιμασία και βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με τους άλλους αλλά την ίδια ώρα, δεν ξέχασα όσα έμαθα τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι μία περιπέτεια που ανυπομονώ να ζήσω ξανά».