Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

O Ecclestone δεν θέλει τους V6 Turbo

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Ecclestone δεν θέλει τους V6 Turbo

ΑΓΩΝΕΣ

O Ecclestone δεν θέλει τους V6 Turbo

ΑΓΩΝΕΣ

Κι ενώ ο μικρόκοσμος της φόρμουλα 1 προετοιμάζεται εδώ και καιρό για τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς του 2014, ήρθε ο Μπέρνι Έκλεστον να ταράξει τα νερά. Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, δεν θέλει την αλλαγή αυτή! «Πιστεύω πως ο Ζαν Τοντ (σ.σ. ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού) θα τους ξεφορτωθεί. Θεωρώ πως και ο Λούκα ντι Μοντετσέμολο (σ.σ. ο πρόεδρος της Ferrari) θέλει να αναβάλλουμε την εισαγωγή των συγκεκριμένων κινητήρων για 2-3 χρόνια ακόμη. Η λογική κίνηση θα είναι να τους αφήσουμε και να διατηρήσουμε αυτούς που έχουμε. Είναι άλλωστε και πολύ πιο φθηνοί από τους καινούριους, ίσως ακόμα και κατά 30%. Όσο για τον ήχο, βρέθηκα πριν μερικές ημέρες στο Μαρανέλο και άκουσα και τους δύο κινητήρες. Τον παλιό και τον καινούριο. Ακόμα και ο Λούκα είπε πως ο νέος ακούγεται απαίσια», δήλωσε ο 81χρονος στην Hindustan Times.

Advertisement
Advertisement

Με τον τρόπο του λοιπόν ο «κύριος φόρμουλα 1» πιέζει τη παγκόσμια ομοσπονδία να αλλάξει πλάνα και να αναβάλλει την εισαγωγή στο σπορ, των πιο φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων. Συνήθως, παίρνει αυτό που θέλει. Να δούμε τώρα.

Πάντως οι ομάδες έχουν ήδη επενδύσει αρκετά χρήματα πάνω στην εξέλιξη των νέων κινητήρων αφού άλλωστε η πρεμιέρα της σεζόν του 2014 είναι μόλις ενάμιση χρόνο μακριά.
[nggallery id=649]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)