Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νικητές οι «Lucky»-Pons στο Ιστορικό Ακρόπολις

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νικητές οι «Lucky»-Pons στο Ιστορικό Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Νικητές οι «Lucky»-Pons στο Ιστορικό Ακρόπολις

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την άσφαλτο, οι «Lucky»-Fabrizia Pons κυριάρχησαν και στο χώμα, κατακτώντας με εμφατικό τρόπο τη νίκη της κατηγορίας Sporting στο 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, με την πανέμορφη Lancia 037.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Το τρίτο σκέλος περιλάμβανε τέσσερις χωμάτινες ειδικές διαδρομές που αποδείχθηκαν σκληρές αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικές για τα πληρώματα του Ευρωπαϊκού αλλά και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Ο Luigi Batistoli, ευρέως γνωστός ως «Lucky», σημείωσε έχοντας πλάι του την πολύπειρη Fabrizia Pons τον ταχύτερο χρόνο και στις τέσσερις διαδρομές, αφήνοντας πολύ πίσω τον ανταγωνισμό. Ο Ιταλός έχοντας κερδίσει τον ασφάλτινο αγώνα και σε συνδυασμό με τη σημερινή του νίκη στο χωμάτινο, αποκόμισε ουσιαστικά διπλούς βαθμούς.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση, τόσο στο χωμάτινο αγώνα όσο και της γενικής κατάταξης, τερμάτισαν οι συμπατριώτες του, Enrico Brazzoli-Maurizio Barone, με την έτερη Lancia 037. Στη χωμάτινη μάχη ακολούθησαν οι Σουηδοί Mats Myrsell-Esko Juntilla με Porsche 911 RS, όμως στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκαν οι Αυστριακοί Karl Wagner-Gerda Zauner με Porsche 911 SC.

Να σημειωθεί ότι τα πληρώματα που συμμετείχαν με διαφορετικό αυτοκίνητο στην άσφαλτο και διαφορετικό στο χώμα δεν προσμετρούν στη γενική κατάταξη, γιατί κατατάσσονται στις εγκαταλείψεις της προηγούμενης ημέρας.

Advertisement

Στην κατηγορία National (που περιλαμβάνει τα ελληνικά πληρώματα που τέθηκαν εκτός στη διαδικασία του τεχνικού ελέγχου σύμφωνα με τον κανονισμό της FIA λόγω του ότι χρησιμοποιούσαν παλαιότερης χρονολογίας ζώνες ασφαλείας, καθίσματα και κράνη) νικητές του χωμάτινου αγώνα αναδείχθηκαν οι Αντώνης Γιοβάς-Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης με Audi 80 GT.

Advertisement