Live Κίνηση
Περισσότερα
DTM

Το νέο safety car του DTM έχει 500 ίππους!

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο safety car του DTM έχει 500 ίππους!

DTM

Το νέο safety car του DTM έχει 500 ίππους!

DTM

Το Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού αποτελεί κάθε χρόνο πεδίο αντιπαράθεσης των τριών premium κατασκευαστών της χώρας. Η απήχηση του θεσμού όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μεγάλη και η BMW, όπως η Audi με τη Mercedes, την εκμεταλλεύονται για να προωθήσουν τα μοντέλα τους. Για τη σεζόν του 2016 η μάρκα από το Μόναχο θα έχει ένα επιπλέον «άσο», την παρουσία ενός δικού της αυτοκινήτου ως safety car.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η M4 GTS αποτελεί τη σκληροπυρηνική έκδοση του μεσαίου σπορ coupe της BMW, καθώς ο 3λιτρος turbo με τους 6 κυλίνδρους σε σειρά αποδίδει 500 ίππους χάρη στην τεχνολογία ψεκασμού νερού που ψύχει τον αέρα στην εισαγωγή του κινητήρα (έναντι 431 PS της απλής έκδοσης των Μ3/Μ4).

Η BMW M4 GTS επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,8 sec και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 305 km/h. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 700 αυτοκίνητα, ώστε να προφυλαχθεί έως ένα βαθμό η αποκλειστικότητα της ειδικής έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η M4 GTS φέρει ήδη roll bar, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, σύστημα πυρόσβεσης, οπότε χρειάστηκαν ελάχιστες επεμβάσεις: ειδικά φώτα στην οροφή και στη μάσκα, αυτοκόλλητα και σύστημα ενδοεπικοινωνίας με το κέντρο ελέγχου του αγώνα. Τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Sport Cup 2, διαστάσεων 265/35 R19 μπροστά και 285/30 R20 πίσω.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του DTM θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση το προσεχές τριήμερο (6-8 Μαΐου) στην πίστα του Χόκενχαϊμ, με τον Jurgen Kastenholz πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

 

Advertisement