Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νέοι κανονισμοί στο WRC

Ελλάδα 5:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέοι κανονισμοί στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Νέοι κανονισμοί στο WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Λίγο μετά την κατάκτηση του τίτλου στους οδηγούς, ο Sebastien Ogier πανηγύρισε και τον τίτλο των κατασκευαστών με τη Volkswagen Motorsport. Πριν κοπάσουν οι χαρές, ήρθε η… κεραμίδα της αποχώρησης της γερμανικής εταιρείας από το WRC αλλά να που πάλι ήρθαν καλά νέα για τον Γάλλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως ο τετράκις πια πρωταθλητής, θα βρει νέα ομάδα για τη σεζόν του 2017, θα καρπωθεί μίας αλλαγής για την οποία πίεζε πάρα πολύ. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν θα έχει το δύσκολο έργο να «καθαρίζει» τις ειδικές διαδρομές στις δύο πρώτες ημέρες κάθε ράλι. Ένας κανονισμός στον οποίο ο Ogier άσκησε τόση κριτική και που τελικά αλλάζει!

Όπως αποφασίστηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, ο πρωτοπόρος της κατάταξης θα πρέπει να βγαίνει πρώτος στο δρόμο μόνο στο πρώτο σκέλος κάθε ράλι.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετα, στα επόμενα δύο σκέλη, τα αυτοκίνητα θα βγαίνουν στο δρόμο με αντίστροφη σειρά (για τους πρώτους 15), όπως συνέβαινε έως και το 2014. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως μπορεί το σύστημα που ίσχυε πέρυσι να μην άρεσε στον Ogier αλλά επέτρεψε να υπάρξουν έξι διαφορετικοί νικητές έως τώρα στη σεζόν!

ostberg-portugal16-b640

Αλλαγή όλα δείχνουν πως θα έχουμε και στην Power Stage, όπου αντί για τους πρώτους τρεις, θα βαθμολογούνται οι πρώτοι πέντε, 5-4-3-2-1 πόντους αντίστοιχα.