Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Βαρκελώνης: Νίκησε και ξέφυγε ο Marquez

Ελλάδα 13:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Βαρκελώνης: Νίκησε και ξέφυγε ο Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Βαρκελώνης: Νίκησε και ξέφυγε ο Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Την τέταρτη νίκη του σε επτά αγώνες πέτυχε ο Marc Marquez, αποκτώντας έτσι σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία του MotoGP!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο δεν ήταν μόνο η δική του οδήγηση που βοήθησε σε αυτό, δεν ήταν μόνο το προσπέρασμα έναντι της εργοστασιακής Ducati του Andrea Dovizioso στη δέκατη στροφή του δεύτερου γύρου και η επιβλητική του οδήγηση στο υπόλοιπο του αγώνα.

Χρειάστηκε μία άκρως αισιόδοξη και τελικά καταστροφική κίνηση του teammate του στη Honda, Jorge Lorenzo, που «καθάρισε» τους βασικούς αντιπάλους του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στιγμές αφότου ο Marquez περνούσε τον Dovizioso, ο Ισπανός που τόσο αποζητούσε ένα θετικό αποτέλεσμα, βούτηξε στην εσωτερική επιδιώκοντας να πάρει την τρίτη θέση από τη Yamaha του Maverick Vinales. Όχι μόνο απέτυχε αλλά από το συμβάν τέθηκαν εκτός μάχης τόσο οι Dovizioso-Vinales όσο και ο Valentino Rossi.

Advertisement

Έτσι ήταν ο Danilo Petrucci με την εργοστασιακή Ducati, o Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki και ο poleman Fabio Quartararo της Petronas Yamaha που ανέλαβαν το κυνήγι του. Οι δύο πρώτοι είχαν μάχη που κράτησε για αρκετούς γύρους και που είχε ως αποτέλεσμα την επαφή που έκοψε τη φόρα και των δύο, με τον Quartararo να περνάει δεύτερος – στο πρώτο του βάθρο στο MotoGP.

Τελικά ήταν ο Petrucci αυτός που συμπλήρωσε το Top3 καθώς ο Rins έπεσε αρχικά πέμπτος αλλά στον τελευταίο γύρο ανέκτησε μία θέση από την Pramac Ducati του Jack Milller.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη: