Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μιζάνο: Θρίλερ με νικητή τον Marquez

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Μιζάνο: Θρίλερ με νικητή τον Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Μιζάνο: Θρίλερ με νικητή τον Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από δύο αγώνες που τους έχασε στο νήμα, αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Marc Marquez να πανηγυρίσει στο φινάλε!

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πλησίασε ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, επικρατώντας του Fabio Quartararo σε μία ακόμα επική μονομαχία, αυτή τη φορά στο MotoGP του Αγίου Μαρίνου, δέκατο-τρίτο γύρο της φετινής σεζόν.

Μία νίκη όμως για την οποία χρειάστηκε να ιδρώσει και να την πάρει ακριβώς με τον τρόπο που την είχε χάσει στο Red Bull Ring από τον Andrea Dovizioso και στο Σίλβερστον από τον Alex Rins – στον τελευταίο γύρο!

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda είχε εκκινήσει μόλις πέμπτος, με τον pole man Maverick Vinales να φεύγει μπροστά με την εργοστασιακή Yamaha για τις SRT Petronas του Quartararo και του Franco Morbidelli να ακολουθούν.

Advertisement
Advertisement

Σύντομα ο νεαρός Γάλλος πέρασε τον Ισπανό και πήρε τα ηνία, με τον Marquez να κερδίζει θέσεις και να παρατάσσεται πίσω του. Και ακολούθησαν 26 συναρπαστικοί γύροι στους οποίους ο Ισπανός καταδίωκε τον αντίπαλό του, τον οποίο και πέρασε στον τελευταίο γύρο!

Με αυτή τη νίκη απέκτησε προβάδισμα 93 πόντων από τον μόλις έβδομο στο Μιζάνο Andrea Dovizioso (Ducati), ενώ διαθέσιμοι μέχρι το τέλος της σεζόν είναι συνολικά 150!

Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Vinales, με τον teammate του Valentino Rossi να ακολουθεί ενώ το Top-5 το συμπλήρωσε ο Morbidelli.