Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ιαπωνίας: Δέκατη pole για Marquez!

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Ιαπωνίας: Δέκατη pole για Marquez!

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Ιαπωνίας: Δέκατη pole για Marquez!

ΑΓΩΝΕΣ

Τι κι αν στον προηγούμενο αγώνα, στην Ταϊλάνδη, ο Marc Marquez κατέκτησε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών;

Advertisement
Advertisement

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda δεν πατάει φρένο και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP Ιαπωνίας που διεξάγεται στην πίστα του Μοτέγκι!

Αυτή ήταν η δέκατη φετινή pole για τον Ισπανό, σε δεκαέξι κατατακτήριες! Ήταν όμως και η πρώτη του στο σιρκουί της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και μάλιστα ήρθε υπό δύσκολες συνθήκες. Βλέπετε, είχε προηγηθεί έντονη βροχόπτωση και η πίστα ήταν αρχικά μούσκεμα αλλά άρχισε να στεγνώνει στην πορεία.

Ο Marquez έδειχνε από νωρίς το δρόμο και μάλιστα με διαφορά αλλά στο φινάλε ο ανταγωνισμός των πλησίασε. Ο 26χρονος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.45.763, με τους δύο αναβάτες της Petronas Yamaha να τον πλαισιώνουν στην πρώτη σειρά του grid. O Franco Morbidelli ήταν 0.132 πίσω του ενώ ο Fabio Quartararo 0.181.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη σειρά θα εκκινήσουν η εργοστασιακή Yamaha του Maverick Vinales, η LCR Honda του Cal Crutchlow και η Pramac Ducati του Jack Miller ενώ πίσω τους, οι δύο εργοστασιακές Ducati και η Aprilia του Aleix Espargaro.

O Valentino Rossi σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Ισπανό αλλά ήταν δέκατος. Εκτός Q2 και συνολικά δέκατος-τρίτος έμεινε ο τοπικός ήρωας Takaaki Nakagami που θυμίζουμε πως θα μπει στο χειρουργείο για επέμβαση στον ώμο, με τον Johann Zarco να τον αντικαθιστά στους υπόλοιπους φετινούς αγώνες.

Advertisement

Τέλος, απογοητευτική ήταν για μία ακόμα φορά η εμφάνιση του Jorge Lorenzo που ήταν μόλις ένατος στο Q1 και θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από τη δέκατη-ένατη θέση του grid!