Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Γερμανίας: Νίκη #10 για τον Marquez

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP Γερμανίας: Νίκη #10 για τον Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

MotoGP Γερμανίας: Νίκη #10 για τον Marquez

ΑΓΩΝΕΣ

Άλλη μία νίκη στο γερμανικό MotoGP, τη δέκατη συνεχόμενη (!), πανηγύρισε ο Marc Marquez.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε σημειώσει την pole position για τον ένατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά δεν έκανε καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να πεταχτεί μπροστά του ο Fabio Quartararo. Ωστόσο, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda ανέκτησε τα ηνία από την πρώτη κιόλας στροφή!

Στους πρώτους γύρους ήταν ο Maverick Vinales αυτός που τον πίεζε με την εργοστασιακή Honda, όμως σύντομα το ρόλο του διώκτη ανέλαβε ο Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki. Όμως ούτε αυτός μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Marquez, μάλιστα έπεσε στη στροφή 11 και εγκατέλειψε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Στη συνέχεια ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας δεν είχε αντίπαλο και έτσι έφτασε στην πέμπτη φετινή νίκη του, με διαφορά 4.5 δευτερολέπτων. Με αυτή, άνοιξε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 58 πόντους, με δέκα αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Vinales και ο Cal Crutchlow της LCR Honda, ενώ για την τέταρτη θέση μονομάχησαν τρεις Ducati. Αυτή πήγε τελικά στον Danilo Petrucci με τον teammate του στην εργοστασιακή ομάδα, Andrea Dovizioso να ακολουθεί, μπροστά από τον Jack Miller.

Εκκινώντας μόλις ενδέκατος, ο Valentino Rossi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Marc Marquez SPA Repsol Honda 41:8.28
2. Maverick Vinales SPA Monster Yamaha +4.587
3. Cal Crutchlow GBR LCR Honda +7.741
4. Danilo Petrucci ITA Ducati +16.577
5. Andrea Dovizioso ITA Ducati +16.669

Advertisement