Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Mini Challenge: Βάθρο για Κατσίμη και NewsAuto (updated)

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mini Challenge: Βάθρο για Κατσίμη και NewsAuto (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Mini Challenge: Βάθρο για Κατσίμη και NewsAuto (updated)

ΑΓΩΝΕΣ

Εντυπωσιακή ήταν εμφάνιση του οδηγού του NewsAuto, Σταμάτη Κατσίμη, στους δύο αγώνες του Mini Challenge που διεξήχθησαν στην πίστα της Βαλελούνγκα στην Ιταλία! Στον πρωϊνό αγώνα τερμάτισε 3ος και στον απογευματινό 4ος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο Έλληνας οδηγός δεν πτοήθηκε από το γεγονός πως έχασε πολύ χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά λόγω τεχνικού προβλήματος. «Πάτησε γκάζι» στις κατατακτήριες δοκιμές όπου παρότι έχει να αντιμετωπίσει ως επί το πλείστον τους οδηγούς που τρέχουν όλη τη σεζόν στο θεσμό, σημείωσε την έβδομη καλύτερη επίδοση.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στον πρώτο αγώνα, η μικρή επαφή με αντίπαλο που ακολουθούσε ευτυχώς δεν επηρέασε αρνητικά τον αγώνα του Σταμάτη που μέσα στους πρώτους γύρους κέρδισε δύο θέσεις. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του για ατύχημα στο πλαίσιο μαχών πιο πίσω, σε ένα σημείο όπου ο Κατσίμης είχε μόλις περάσει πέμπτος, έδωσε λοιπόν πίσω τη θέση για να βεβαιωθεί πως δεν θα δεχθεί ποινή.

Advertisement
Advertisement

Όταν άρχισε ξανά η δράση, συνεχίστηκε η επίθεση, σύντομα πήρε την τέταρτη θέση και όσο περνούσαν οι γύροι, τόσο αυτός όσο και οι δύο αντίπαλοι που τον καταδίωκαν, πλησίαζαν τον τρίτο της κατάταξης. Ακολούθησε μία επική τετραπλή μάχη στον τελευταίο γύρο, με τον Σταμάτη να βγαίνει νικητής και να κερδίζει πανάξια μία θέση στο βάθρο!

Ο Σταμάτης Κατσίμης στο βάθρο της Βαλελούνγκα

«Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας, από την αρχή ως τέλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την τρίτη θέση παρά την περιορισμένη εμπειρία στο αυτοκίνητο», μας είπε ο Κατσίμης που τρέχει στη Βαλελούνγκα με τα χρώματα του NewsAuto!

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Nicola Crocioni  (MINI Milano by Promodrive) 27’16’’944
2. Gianluca Calcagni (L’Automobile by Progetto E20) 4’’911
3. Stamatis Katsimis (Promodrive – NewsAuto.gr)  11’’166
4. Cristiano Coscarella (P. Auto Service by Progetto E20) 11’’522
5. Alessandro Sebasti Scalera (F.lli Gori by F.C. Motorsport) 13’’042.

Advertisement

Στον απογευματινό αγώνα, ο Κατσίμης εκκίνησε από την έκτη θέση και τελικά τερμάτισε 4ος, χάνοντας ένα ακόμη βάθρο για λιγότερο από μισό δλ. και προσθέτοντας μία ακόμη θετική παρουσία στο πλούσιο βιογραφικό του.

Η κατάταξη του 2ου αγώνα:

Advertisement

1. Ivan Tramontozzi (L’Automobile by Progetto E20) 28’36”364
2. Nicola Crocioni (MINI Milano by Promodrive) 3”031
3. Matteo Leone (P.Auto by Progetto E20) 15”890
4. Stamatis Katsimis (Promodrive) 16”311
5. Giovanni Mancini (Leone Motorsport) 36”091

Ο Σταμάτης Κατσίμης με το τρόπαιο της τρίτης θέσης!

Το Mini Challenge είναι ένα ενιαίο πρωτάθλημα με Mini Cooper S, που σε σχέση με το συμβατικό μοντέλο, έχουν ελάχιστες διαφορές. Το εσωτερικό είναι «γυμνό», μόνο με μπάκετ κάθισμα οδηγού και roll bar, φοράνε αγωνιστική ανάρτηση, σλικ ελαστικά και είναι ελεύθερος ο επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου, πράγμα που χαρίζει έως 25 επιπλέον άλογα.

Το ελαφρώς τροποποιημένο Mini Cooper S με τα χρώματα του NewsAuto!