Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Κρασώνη στο Mini Challenge

Ελλάδα 6:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Κρασώνη στο Mini Challenge

ΑΓΩΝΕΣ

Ντεμπούτο με βάθρο για τον Κρασώνη στο Mini Challenge

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά την περιπέτεια στις βρετανικές πίστες, ο Θωμάς Κρασώνης φέτος κάνε ένα νέο, μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, συμμετέχοντας στο Mini Challenge Ιταλίας, έναν θεσμό ενιαίου με μεγάλο ανταγωνισμό!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά από δύο σεζόν αξιοπρόσεκτης παρουσίας Junior Saloon Car Championship, ο 17χρονος μεταπήδησε σε ένα θεσμό με αντίστοιχα υψηλό επίπεδο συναγωνισμού και με ένα σαφώς πιο απαιτητικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ταλαντούχος οδηγός συμμετείχε στην πρεμιέρα του θεσμού για το 2018, η οποία έλαβε χώρα στην πίστα της Ίμολα. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση με το Mini JCW Works Challenge της κατηγορίας Lite, από το Σάββατο κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, πραγματοποιώντας τον κορυφαίο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και κατακτώντας την pole position στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Mini Challenge χωρίζεται σε δύο κατηγορίες (Pro και Lite). Στην πρώτη τα αυτοκίνητα έχουν αυξημένη ισχύ και σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στη δεύτερη τα Mini έχουν μόνο μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής.

Από την pole λοιπόν, ο Κρασώνης έκανε έναν μεστό πρώτο αγώνα και παρότι βρισκόταν αγκαλιά με τη δεύτερη θέση, έχασε το βάθρο λόγω κλαταρισμένου ελαστικού στον τελευταίο γύρο! Ωστόσο δεν πτοήθηκε, στον δεύτερο αγώνα ήταν εξίσου ανταγωνιστικός κι αυτή τη φορά, περισσότερο τυχερός. Τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lite και δέκατος γενικής.

krasonis-mini-challenge-a640

Advertisement

«Αυτό που μου έμεινε από αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο είναι φυσικά το πρώτο μου βάθρο, αλλά κυρίως το ότι ξέρουμε ότι μπορούμε να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα Lite. Ο κύριος ανταγωνιστής μου είναι ο Bagnasco, που είναι και ομόσταβλός μου, ο οποίος είχε κάνει κάποιους αγώνες πέρυσι και είναι λίγο πιο προετοιμασμένος. Αλλά, όπως φάνηκε, είμαι σε αντίστοιχο επίπεδο, οπότε μαζί θα παίξουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος», είπε ο Έλληνας οδηγός.

Ο θεσμός του Mini Challenge περιλαμβάνει συνολικά έξι αγώνες, εκ των οποίων οι πέντε διεξάγονται σε φημισμένες πίστες της Ιταλίας (Ίμολα, Μιζάνο, Μουτζέλο, Βαλελούνγκα, Μόντσα) ενώ ένας γύρος θα πραγματοποιηθεί και στο σιρκουί Πολ Ρικάρ στη Γαλλία. Συγκεκριμένα ο δεύτερος, στις 12-13 Μαΐου, με τον Θωμά Κρασώνη να δίνει και πάλι το «παρών».

Advertisement

krasonis-mini-challenge-c640