Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μία Lancia 037 γίνεται viral +(vid)

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Lancia 037 γίνεται viral +(vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Μία Lancia 037 γίνεται viral +(vid)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο συνδυασμός του Alister McRae με την Lancia 037 Stradale σε ένα δρόμο με στροφές είναι εντυπωσιακός και γεμάτος όμορφες εικόνες. Είναι ο λόγος που θέλουμε την επιστροφή της Lancia.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα μικρό φιλμ με δύο πρωταγωνιστές: Τον οδηγό του WRC (80 συμμετοχές) Alister McRae  και μία Lancia 037 Stradale (το αυτοκίνητο παραγωγής της θρυλικής πρωταθλήτριας ράλλυ).

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της 037 ξεκινά το 1983 όταν το αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση πίσω πάλεψε με το τετρακίνητο Audi Quattro. Στις προδιαγραφές η Lancia 037 έχανε. Όμως οι Ιταλοί ενήργησαν με την ψυχή, ήταν έτοιμοι να πολεμήσουν και πήραν για οδηγό τους τον Walter Röhrl . ‘Όταν ο Γερμανός κατάλαβε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και πως μπορεί να οδηγήσει παντού γρήγορα, τότε κέρδισε τον τίτλο.

Για να δημιουργηθεί η αγωνιστική 037 και να πάρει δελτίο αναγνώρισης αγωνιστικού οχήματος έπρεπε να παραχθούν και να πουληθούν 200 κομμάτια με προδιαγραφές κανονικών αυτοκινήτων. Fast forward στο παρόν και οι 037 Stradale είναι πια πολύ ακριβά συλλεκτικά αυτοκίνητα. Όχι μόνο επειδή είναι μία πρωταθλήτρια με αμάξωμα σχεδιασμένο από τον Pininfarina, αλλά επειδή σε έναν δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία σας κάνει να φαίνεστε σαν τον Walter Rohrl ή σαν τον Alister McRae.

Advertisement

Ο Σκωτσέζος πρωταθλητής ράλλυ Αγγλίας (αδερφός του Collin) πρωταγωνιστεί στο τελευταίο promotion video, για το video game Forza Motorsport. Την παραγωγή του κλιπ έκανε η «eGarage». Ο McRae διασκέδασε οδηγώντας την Lancia 037 στην  πολύ γνωστή, για την Αμερική, διαδρομή Maryhill Loops. Ο δρόμος αυτός είναι ο πρώτος, που ασφαλτοστρώθηκε στην πολιτεία της Washington με 25 στροφές και οκτώ φουρκέτες 259,8 μέτρα διαφορά υψομέτρου (από τους πρόποδες στην κορυφή) και 5% ανηφορική τάση.

Advertisement

Από το video αυτό βγάλαμε μερικά συμπεράσματα: Πρώτα από όλα η Lancia 037 ήταν και παραμένει ένα θρυλικό αυτοκίνητο και όσοι την έχουν οδηγήσει έχουν τον σεβασμό μας (ως οδηγοί). Ο Alister McRae μεγάλωσε αρκετά (όπως και εμείς). Στην Αμερική έχουν και δρόμους με στροφές (λίγους αλλά καλούς). Τέλος η εποχή των αυτοκινήτων που οι αφίσες τους κοσμούσαν τα εφηβικά δωμάτια μας συνεχίζεται μόνο που η αφίσα έγινε wallpaper στα laptop.

Advertisement