Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο ο Zanardi

Ελλάδα 8:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο ο Zanardi

ΑΓΩΝΕΣ

Σε νέο νοσοκομείο θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη μετά τον νέο, τρομακτικό τραυματισμό του ο Alex Zanardi.

Advertisement
Advertisement

Ο 54χρονος πρώην πιλότος της Formula 1 και παραολυμπιονίκης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν στο πλαίσιο αγώνα με χειρήλατο ποδήλατο (handbike), βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και χτύπησε με φορτηγό.

Μετά το νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte της Σιέννα, όπου υποβλήθηκε σε τρεις λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο San Raffaele, στο Μιλάνο όταν είχε δείξει σημάδια αποσταθεροποίησης.

Όμως, πέντε μήνες μετά, η κατάσταση του άτυχου Ιταλού είναι τέτοια που επιτρέπει την εκ νέου μεταφορά του στο νοσοκομείο της Πάντοβα. Και η ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου που τον κούραρε στο Μιλάνο, εξέδωσε ανακοίνωση που εξηγεί το γιατί.

Advertisement
Advertisement

«Ο ασθενής έφτασε σε μία γενικά σταθερή κατάσταση από σωματικής και νευρολογικής πλευράς, που επέτρεψε τη μεταφορά του σε ένα άλλο νοσοκομείο, εξοπλισμένο καταλλήλως και πιο κοντά στο σπίτι της οικογένειας», ανέφερε η οικογένεια.

Ο Zanardi έκανε δύο περάσματα από τη Formula 1, την περίοδο 1991-1994 όταν και οδήγησε για λογαριασμό των Jordan, Minardi και Lotus και το 1999 με τη Williams που του εμπιστεύτηκε την FW21 μετά την κατάκτηση δύο συνεχόμενων τίτλων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού και το CART.

Advertisement

Θεσμό στον οποίο επέστρεψε το 2001, όταν και είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Λάουσιτζ με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των κάτω του άκρων. Πράγμα που δεν κατάφερε να του πατήσει φρένο αφού συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα, τρέχοντας με ειδικά τροποποιημένα οχήματα ενώ παράλληλα διακρίθηκε και στην χειρήλατη ποδηλασία, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Παραολυμπιάδες!

alex-zanardi-handbike-bybmw-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
F1 Vlog για το… μπακλαβά Grand Prix (vid)

King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix Τουρκίας

Advertisement