Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Mercedes: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα της F1

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα της F1

ΑΓΩΝΕΣ

Mercedes: Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ομάδα της F1

ΑΓΩΝΕΣ

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Ντιτρόιτ ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz, Ντίτερ Τσέτσε ήταν σαφής η απογοήτευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από την πορεία της ομάδας F1 το 2012. Σε ερώτησή μας για το πώς αξιολογεί την περσινή χρονιά ο γερμανός μάνατζερ απάντησε: «Πήραμε μια νίκη στην Κίνα και είχαμε κάποιες καλές εμφανίσεις στην αρχή της χρονιάς. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα και τη συνολική εικόνα. Γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο και ενδυνάμωση των δομών της ομάδας. Επίσης ο Νίκι Λάουντα σε ρόλο μη εκτελεστικού αντιπροέδρου θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και στην καθημερινή λειτουργία της ομάδας. Είναι όμως ξεκάθαρο πως οι αλλαγές αυτές παρότι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν είναι αρκετές. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι δρομολογημένες και άλλες αλλαγές».

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes F1 έχει την έδρα της στη Βρετανία στο Μπράκλεϊ στις εγκαταστάσεις που έφτιαξε για την BAR o Γκρεκ Πόλοκ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Επίσης οι κινητήρες φτιάχνονται στη Βρετανία στο Μπρίξγουρθ στις εγκαταστάσεις της Ilmor.

Η αλλαγή που ανακοινώθηκε σήμερα αφορά στην εμπλοκή του μεγαλομέτοχου της Williams, Τότο Βολφ στην Mercedes F1 τόσο σε ρόλο μάνατζερ όσο και στη μετοχική σύνθεση. Ο Τότο Βολφ θα είναι επίσης επικεφαλής όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νόρμπερτ Χάουγκ. Ο Γερμανός πλήρωσε το μάρμαρο για την περσινή υστέρηση της ομάδας.
[nggallery id=1568]
Περισσότερα εδώ