Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Με τη στήριξη της Bosch η Prom Racing

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τη στήριξη της Bosch η Prom Racing

ΑΓΩΝΕΣ

Με τη στήριξη της Bosch η Prom Racing

ΑΓΩΝΕΣ

Την αξιέπαινη προσπάθειά της που έχει ξεκινήσει από το 2011 και πλέον απέκτησε νέα βάση χάρη στη συνεργασία με τη Bosch, παρουσίασε η ελληνική ομάδα των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Formula Student.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Το NewsAuto βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Bosch όπου και έγινε η όμορφη αυτή εκδήλωση όπου τα μέλη της Prom Racing μας ανέλυσαν βήμα-βήμα τη δημιουργία του αγωνιστικού της οχήματος, του τρόπου λειτουργίας της ομάδας που σε αυτούς τους θεσμούς αποτελεί μία μικρογραφία των ομάδων της F1 καθώς δεν αφορά μόνο μηχανολογία και αεροδυναμική αλλά και marketing κ.α. και φυσικά μας άφησαν να ρίξουμε μία κρυφή ματιά στα… όνειρά τους!

Όπως εύλογα καταλαβαίνετε, οι ελληνικές πανεπιστημιακές ομάδες του θεσμού αλλά και άλλων θεσμών όπως το F1 In Schools, ξεκινούν με το βασικό μειονέκτημα των πόρων έναντι των ομάδων του εξωτερικού. Όμως από τον Μάιο του 2015 η Prom Racing έχει στο «οπλοστάσιό» της, εκτός από την όρεξη, τις εμπνεύσεις και το μυαλό των μελών της, τη βοήθεια ενός μεγάλου συνεργάτη.

Advertisement
Advertisement

Όπως μας ανέλυσαν στην εκδήλωση αυτή, «η Bosch Ελλάδας, μέσω της χορηγίας αυτής προσβλέπει στη στήριξη της ανάπτυξης της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών, στον τομέα της μηχανικής και μηχανολογίας, υπογραμμίζοντας την πεποίθησή της ότι, η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών».

Prom-Racing-2015-render-a640

Η ομάδα αποτελείται από ταλαντούχους φοιτητές του Ε.Μ.Π. με πάθος για την εφαρμοσμένη μηχανική – μηχανολογία, αλλά και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Από το 2011 συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αγωνιστικό μονοθέσιο στην κατηγορία Class 1, καταγράφοντας 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy και 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary, όπου και έχει καταλάβει την 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής.

Advertisement

Τώρα, η ελληνική ομάδα είναι πιο ικανή και έτοιμη από ποτέ, να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου και πλέον προηγμένου μονοθέσιού της, θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας, το καλοκαίρι του 2016.

Από πλευράς μας, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Prom Racing αλλά και να δούμε αντίστοιχες προσπάθειες στήριξης κι από άλλες σημαντικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για την Prom Racing στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας αλλά και στη σελίδα της στο facebook.

Prom-Racing-2015-render-b640tall

 

Advertisement